Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Fejlesztik a Délép Ipari Parkot

Szeged - Új vízvezetéket, szennyvízcsatorna-hálózatot is építenek a Délép Ipari Parkban, amelynek infrastruktúráját 200 millió forintból fejlesztik. Az összeg fele uniós támogatás.
– Éjszakára már el kellett zárni a vizet a közel 42 hektáros területen – mondta csütörtöki szegedi sajtótájékoztatóján Mura Mészáros József, az üzemeltető Délép Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója –, mert 12 óra alatt 40–50 köbméter víz szivárgott el a rendszerből. Ezzel a mondattal azt érzékeltette, hogy az 1951 óta építőipari telephelyként, 1969-től a Délép székhelyeként – 2002-től hivatalosan is ipari parkként – használt telken már elavultak a vezetékek. A múltból örökölt infrastruktúra képtelen kiszolgálni az odatelepült, XXI. századi szolgáltatásokat elváró több mint 50 ipari üzemet.

A Budapesti út és a Dorozsmai út által határolt háromszögben fekvő ipari parkot működtető kft. többször eredménytelenül pályázott a korszerűsítésre. 2007-ben végül sikerült, a 200 millió forintos beruházáshoz közel 94 milliós uniós támogatást nyertek. A támogatási szerződést 2009 novemberében írták alá az NFÜ-vel. A munkálatok nyárra fejeződnek be. Most 3 és fél ezer méter hosszú vízvezeték, csaknem 1600 méter szennyvízcsatorna épül, több kilométernyi hírközlési hálózatot védőcsöveznek, s számítástechnikai eszközöket vásárolnak.
Ujhelyi István országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kifejtette: államtitkárként kezdeményezte, írjanak ki olyan pályázatot, amelynek keretében ipari parkok korszerűsítését támogathatják. A délépes fejlesztéssel 910 munkahelyet őrizhetnek meg, és remélhetőleg újak is létrejönnek. Kozma József országgyűlési képviselő, a DARFT elnöke szerint az ilyen jellegű fejlesztések jótékony hatással lesznek a térség vállalkozóira.

Olvasóink írták

 • 4. török 2010. április 16. 00:13
  „2. Az autópályaügy nem egészen így van, mert a három irány metszetében van Szeged (Budapest, románia és Szerbia), úgyhogy ez szerintem jótékonyan fog hatni, ha kész lesz az M43. De tény, hogy a Délép egy .... :)”
 • 3. Yossarian 2010. április 15. 23:40
  „DÉLÉP 1. telep. valamikor dolgoztam ott. vagy harminc éve.
  egy rabszolgatelep volt. már akkor is le volt pukkanva. valahogy minden szocreál ipartelep rettenetesen nézett ki akkoriban. és a helyzet nem változott azóta sem.”
 • 2. na_mit_talaltam 2010. április 15. 20:49
  „Gyerekek! Ezt a szart, ami ott van. Minap mentem ki az egyik céghez ablakot venni. Sár, szétqurt beton út, nem kicsit, nagyon szét van qurva, aztán megint sár, lepusztultság, nyomor. Ki az a farok, aki ide hozná a vállalkozását? Az autópálya meg nem hozza, hanem viszi (tovább) Romániába a tőkét. Egy ingatlanos cég oldalán ez van egy komoly ipari parkról: :-) )))
  http://kepfeltoltes.hu/100415/123444555_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  Na erre tódulnak majd. Mi a .... kell úgy tálalni minden ilyen xar kis piti pénzlenyúlást, mint a Burj al Arabot Dubaiban? Pisti fogd a cókmókodat és irány haza! Barom!”
 • 1. persona 2010. április 15. 20:36
  „moderálva off”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villanypóznáról akart leugorni a robbantással fenyegetőző férfi

Korábban az Országház, a szegedi bíróság és az APEH épületének felrobbantásával is fenyegetőzött az… Tovább olvasom