Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Fejszenyéllel kergette el Margó a betörőt

Fejszenyéllel kergette el Margó a betörőt
Szeged - Kónya Károlyné Margó meglátta, hogy szomszédjához megpróbálnak betörni, odament, és felelősségre vonta a férfit. A szegedi vasútállomás mögött lakó nyugdíjas asszony egy fejszenyéllel kergette el a rátámadó betörőt.
Ne hősködjünk!

– Inkább bízzuk az ilyet a hatóságra! Ha valaki bűncselekményt lát, hívja a 107-et, és mondjon el pontosan mindent, amit lát. Mi van, ha az elkövetőnek vannak társai, akik a kocsiban várják? Ilyen helyzetben az adrenalin miatt nem biztos, hogy megfontoltan és racionálisan tudunk döntéseket hozni – hangsúlyozta Zsolczai István egykori rendőr, krízishelyzetekkel foglalkozó szakpszichológus.
– Pont az ablaknál van az asztalom. Vasárnap délután öt óra körül vacsorához készülődtem, amikor kopácsolásra lettem figyelmes – idézte fel a hétvégén történteket Kónya Károlyné Margó. A nyugdíjas asszony a szegedi vasútállomás mögötti Tisza pályaudvar sarki házának lakója.

– Lejöttem a sarokra, mentem a hang után. Olyan volt, mint amikor fémet ütnek fémmel. Amikor odaértem a szemben lévő házhoz, láttam, hogy a kifelé nyíló kaput benyomták. Egy férfi fejszével feszegette és verte a bejárati ajtót. Nem haboztam, odamentem hozzá. Nem vagyok egy félős típus. Kérdeztem tőle, mit csinál. Azt mondta, gyerekek vannak bent, azokat akarja kiengedni. Tudtam, hogy hülyeséget beszél, mert 1975-ben költöztem ide, azóta ismerem a tulajdonost. Ő tolatós, én pedig raktárnok voltam a MÁV-nál.

„Takarodj innen!" – kiáltott a betörőre Kónya Károlyné, mire a férfi megfordult, és a fejszével a kezében a tornácról elindult felé. – Ijedtemben felkaptam egy fejszenyelet, és elkezdtem vele püfölni. Vastag akácfa fejszenyél volt, ő meg egy vékony fickó. Kapott rendesen. Ütöttem, ahol értem. Megfordult és menekülni próbált, akkor kapott a hátára is – mesélte.
 
Nem ijedt meg a betörőtől Kónya Károlyné Margó. Egy fejszenyéllel kergette el a férfit. Fotó: Schmidt Andrea
Nem ijedt meg a betörőtől Kónya Károlyné Margó. Egy fejszenyéllel kergette el a férfit.
Fotó: Schmidt Andrea

Az ajtó környékét még hétfőn is faforgácsok borították. A tulajdonos hétfő délelőtt sem volt otthon, dolgozott.
Az asszony szerint a betörő hajléktalan. A közelben, egy használaton kívüli ingatlanban húzza meg magát. Valószínűleg kifigyelte, mikor megy el otthonról a tulajdonos.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a segélyhívóra január 10-én, vasárnap a kora esti órákban érkezett bejelentés, hogy egy férfi be akart törni egy szegedi ingatlanba. A bejelentő megnézte, mi történik. Egy férfit talált ott, aki a bejárati ajtó zárát fejszével feszegette és verte. Az asszony kérdőre vonta a betörőt, aki agresszívvá vált, megpróbálta megtámadni.

A rendőrök a bejelentést követően nem sokkal a helyszín közelében elfogták az 52 éves L. Kálmánt, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Szegedi Rendőrkapitányság lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a férfit, és az ügyészségen kezdeményezte előzetes letartóztatását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állati balhé: mozik korhatár nélkül

Állati balhé: mozik korhatár nélkül
Mekk Mester megosztja a szegedi anyukákat, Eperke és Nemo nagy kedvenc. Tovább olvasom