Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Fekete Gizi a toplista élén

Szeged - Átlagosan 3–4 darabban lépett színpadra a szegedi színészek többsége az idei évadban. A legtöbb szerepben Fekete Gizit láthatta a közönség.
A Szegedi Nemzeti Színház 2008–2009-es évadjában a legtöbb darabban Fekete Gizi állt a közönség elé. A színésznő a Találkozás című önálló estje mellett a Pillantás a hídról című Miller-drámában, a Balta a fejbe című tragikomédiában, a Királyasszony lovagjában, a Mandragórában és a Pornográfiában kapott szerepet. Most a Hal a zacskóban című darab bemutatójára készül.

– Nem tagadom, jól jön majd a nyári szünet, bár régebben ennél több bemutatóm is volt. A mostani darabok közül legnehezebb az önálló estem volt, mert nem voltak partnerek mellettem. Egyébként nem szeretek szöveget tanulni, ami még nehezebben megy, ha nincs meg hozzá a szituáció. Ha azonban ezen túl vagyok, a próbákat már nagyon élvezem – mondta Fekete Gizi.

A legtöbb színész 3–4 darabban tűnt fel az évad során; öt különböző szerepben mindössze négyen, Járai Máté, Erdélyi Tímea, Savanyu Gergely és Pataki Ferenc domboríthatott.

A legtöbb szerepben Fekete Gizit láthatta a közönség. Fotó: Frank Yvette
A legtöbb szerepben Fekete Gizit láthatta a közönség.
Fotó: Frank Yvette

– Szegeden legutóbb négy éve, az ide szerződésemkor volt öt bemutatóm. Nagyon élveztem, hiszen a színpadon is minden kollégámmal meg tudtam ismerkedni. Idén azonban azt éreztem, hogy kicsit megterhelő öt darabban játszani. Különösen azért, mert ezek közül kettő – Diótörő, Mr. A – gyerekdarab volt, amit délelőttönként adtunk elő. Ha előző este felnőtt előadásom volt, nehezen ment a kelés – mesélte Járai Máté. A 30 éves színész azt mondta, hogy az eltérő díszlet és játszótársak miatt a darabok szövegeit nem lehet összekeverni.

Prózai darabokban ebben az évadban Bánvölgyi Tamást, Rácz Tibort és Schlanger Andrást kétszer, Szikszai Rémuszt – bár ő szabadúszó – mindössze egyszer láthatta a közönség. Bánvölgyi, ahogy azt korábban megírtuk, a szezon végén távozik a szegedi társulattól. Elmondása szerint nem kapott nagy lehetőségeket a vezetéstől. Rácz Tibor a Diótörő és a Kávéház mellett feltűnt még a Kalózkaland című operettben is, évekkel ezelőtt mégis több szerepben mutathatta meg magát.

– 1982–85 között a Szegedi Szabadtéri Játékokon való fellépésekkel együtt évadonként 11 bemutatóm volt. Sajnos a szegedi színészek megjelenése a szabadtérin igen megcsappant az utóbbi időben. Igazából a nyári, és nem a több kőszínházbeli fellépés hiányzik – magyarázta Rácz Tibor.

Kulkának kilenc

A Kossuth-díjas Kulka János a legfoglalkoztatottabb magyar színészek egyike. A Nemzeti Színházban, a Radnóti Színházban, valamint a Spinoza-házban a következő két hétben összesen kilenc különböző színdarabban tűnik fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztereotípiák ellen harcolnak

Szeged - A modellek buták, anorexiások, és mindenkivel lefekszenek – e három sztereotípiát szeretné megcáfolni az a valóságshow, amelyben két Csongrád megyei szépség is szerepelhet. Tovább olvasom