Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Fekete, kék szemű cukiság a Vadasparkból: jók a fogai a hathetes jaguárnak

A vadaspark látogatóinak tavaszig kell várniuk, csak akkor engedik ki a legkisebb jaguárt a kifutóba.
Hatalmas sajtóérdeklődés mellett vizsgálta meg csütörtök délelőtt Szőke István, a Szegedi Vadaspark állatorvosa a tavaly december 26-án született fekete jaguárt. – Születésekor mikrocsipet, féreghajtót és védőoltásokat kapott. Most meghallgattam a szívét és a mellkasát. Négy kiló harminc deka, egészséges, szépen fejlődik. Jók a fogai, de azokat nem akarta megmutatni. Ahogy nő, erősödik, és egyre jobban ellenkezik. Tíz nap múlva kap majd egy oltást, de akkor majd kapkodni kell a kezünket – mondta az állatorvos.
Fekete, kék szemű cukiság a Vadasparkból: jók a fogai a hathetes jaguárnak. Fotó: Kuklis István - GALRÉRIA

A nőstényt és hímet már akkor külön kell választani, amikor a gondozók észlelik, hogy közeledik az ellés napja. A hím veszélyes lehet még a saját utódjára is. A vadaspark látogatóinak tavaszig kell várniuk, csak akkor engedik ki a legkisebb jaguárt a kifutóba.

Nem ez az első alkalom, hogy jaguár született Szegeden: 2010 és 2012 között négy kölyköt nevelt fel Kiara, a németországi Halléból érkezett anya. Minden kölyök fekete volt, apjuk, a Nyíregyházi Állatkertből származó Negró színét örökölték.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 év 8 hónap börtönt kapott a lányát lehányó részeges apa

3 év 8 hónap börtönt kapott a lányát lehányó részeges apa
Bűnösnek találta a Szegedi Járásbíróság azt a férfit és egykori feleségét, akik egyedül hagytak 9… Tovább olvasom