Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Fékezés nélkül hajtott egy autó a háznak

Fékezés nélkül hajtott egy autó a háznak
Sándorfalva- Borzalmas erővel csapódott egy háznak szombaton egy autó Sándorfalván. A kocsi szegedi utasa meghalt a kórházban, a sofőr súlyos állapotban van. A házban több millió forintos kár keletkezhetett.
– Éppen a kertben dolgoztunk szombat délben, amikor hatalmas durranást hallottunk. Azonnal előrerohantunk, és láttuk, hogy a sofőr eszméletlen, utasának pedig nyílt lábtörése van. Azonnal hívtuk a mentőket. Egyikük sem volt bekötve – mondta az a sándorfalvi férfi, akinek a házába csapódott szombaton egy autó.

Az ütközés erejét mutatja, hogy az épületben több millió forintos kár keletkezhetett. Vasárnap ottjártunkkor a férfi nagynénje azt mesélte, hogy még ő is hallotta a csattanást, pedig egy utcával feljebb lakik.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Ford Sándorfalván a Rákóczi utca felől a Temesvári utca felé haladt, amikor a Temesvári és a Szent István utca kereszteződéséhez érve eddig ismeretlen okból a szemben lévő vízelvezető árkon átrepülve a ház falának ütközött. A Ford utasa a kórházba szállítást követően, vasárnap reggelre életét vesztette. A sofőr súlyos állapotban van. A rendőrségtől úgy tudjuk, ittasan vezette az autót, ezért szabálysértési eljárás indult ellene.

A házban lakó férfi azt is elmondta lapunknak, hogy ha nincsenek a kertben, a fia éppen annál a számítógépasztalnál ült volna, amely az ütközéskor a szoba másik végébe repült.

– A homlokzat teljesen elmozdult, a tető is megindult lefelé, alá kellett dúcolnunk a helyiséget. A 40 centis talapzat is megrepedt. Várjuk a statikust és a biztosítót – mondta a férfi, miközben megmutatta, mekkora kár keletkezett az otthonukban. Elmondta, akkora sebességgel jött az autó, hogy a szomszédban lakó kislányt majdnem elütötte.

– Ötven és száz kilométer közötti sebességgel száguldott, fékezés nélkül csapódott a háznak. Állítólag a kocsmából jöttek – mondta a sándorfalvi férfi.

Becsöngettünk a szomszédba is. Erika elmondta, otthon volt a baleset idején, hallotta a csattanást, és látta, ahogy a szomszédok szaladnak segíteni. Hozzátette, és mi is láttuk vasárnap, hogy a baleset helyszínére azóta is szinte percenként érkeztek bámészkodók.
 
Az ütközéstől kettényílt a ház fala. Fotók: Schmidt Andrea (galéria)

A Szegedi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya büntetőeljárást indított a körülmények kivizsgálására.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra özönlenek a migránsok, rongálják a határzárat

Összesen 409 határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig az ország területén, két gyanúsított ellen… Tovább olvasom