Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Fél éve folyik a rejtélyes tűzcsap

Szeged - Fél éve folyik egy tűzcsap a MÁV kezelésébe tartozó területről az utcára a szegedi Szövetkezeti úton. A már algásodott, poshadó víz szaga mellett a derékig érő fű is zavarja a környékbelieket. A kerítésen tábla jelzi a tűzcsap jelenlétét, a MÁV szerint viszont nem található tűzcsap a területen.
Január eleje óta folyik a tűzcsap a MÁV Szövetkezeti úti szögesdróttal körülkerített területéről Szegeden – számolt be egyik olvasónk a vízpocsékolásról.

A nagyállomás melletti utca Máglya sorhoz közeli része valóban vízben úszik; két csatorna próbálja elnyelni mindennap a tűzcsapból folyamatosan kifolyó poshadt szagú vizet, amelynek egy része már algásodni kezdett. A kulcsra zárt ingatlan kapuján a „Tűzcsap 18 méter" és egy lefelé mutató nyíl látható, valamint mellette a felirat, hogy a terület kutyával őrzött. A gaz miatt azonban a szivárgó víz forrását nem lehet látni, és kutya sem él a dzsungelben.

A víz, a bűz és a gaz is zavarja a lakókat. Fotó: Schmidt Andrea
A víz, a bűz és a gaz is zavarja a lakókat.
Fotó: Schmidt Andrea

A bűz, és a kétfelé folyó víz látványa zavarja a Szövetkezeti úton élőket, ám a két házzal feljebb lakó asszony szemét és orrát ugyanennyire piszkálja a derékig érő fű és az abból áradó pollen. Azt mondta, talán augusztusban megoldódhat az itt élők problémája, ugyanis kaptak egy értesítőt arról, hogy a teljes Szövetkezeti utat újracsatornázzák majd, mert az utóbbi hónapokban rengeteg volt itt a csőtörés.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságán közölték: a társaság Szövetkezeti úti területén tűzcsap nem található, ott a vasúttársaság városi vízhálózatra kötött saját csővezetékén keletkezett csőtörés, amelynek elhárítására a szükséges intézkedéseket megtették. – Mivel a vasúttársaság szakemberei hetente többször járnak a területen, és az előző hetekben nem tapasztaltak csőtörésre utaló nyomokat, ezért valószínűsíthető, hogy a csőtörés nemrég keletkezett. A vízórákon sem jelentkezett túlfogyasztás, ezért még azt vizsgáljuk, hogy esetleg egy régi vezetékszakasz rongálódott meg. A vasúti területek kaszálása a tervezett ütemben halad, amely szerint ezen a héten várható a kaszálás a Szövetkezeti úti területen – mondták.

Olvasóink írták

  • 1. szatyi 2013. július 15. 12:06
    „A telephelyen(a néhai kisvasúti fűtőház/mozdonyszín) -korábban- a MÁV Multiszolg Kft. tevékenykedett! Talán ott kellene érdeklődni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kerülnek, tarolnak

Visszatérő probléma, hogy a járművezetők figyelmetlenségből megrongálják bizonyos helyeken az útjukba eső KRESZ-táblákat. Tovább olvasom