Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Fél évet csúszik az útfelújítás

Szeged - Eredménytelen lett a közbeszerzési eljárás, újra meg kell pályáztatni a 150 millió forintos önkormányzati útfelújításokat. A pénzfelosztás tavasszal nagy vitát váltott ki.
Az önkormányzat útfelújításra kiírt közbeszerzési pályázata eredménytelen lett, emiatt legalább fél évet kell várni a munkálatokra. Molnár László, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetője elmondta, a hat jelentkező cég közül egy volt, amelyik belefért volna a 150 millió forintos keretbe. A jelöltek azonban adminisztratív hibákat követtek el az amúgy bonyolult pályázatban. Például nem árazták be az összes megjelölt útszakaszt, így a beadványokat érvénytelennek nyilvánították. Emiatt a közgyűlés jogi bizottsága szeptemberben úgy határozott, hogy új eljárást kell indítani. Az új pályázatot a napokban írják ki, és a város várhatóan karácsonykor tud szerződést kötni a nyertessel, mert fontos, hogy az idei költségvetésből származó pénzt lekössék. A kivitelezést télen nem lehet elkezdeni, az önkormányzat tavasszal adná át a munkaterületet, hogy mielőbb elindulhasson a munka.

Fél évet csúszik az útfelújítás. Fotó: Karnok Csaba
Fél évet csúszik az útfelújítás.
Fotó: Karnok Csaba

Májusban megírtuk: heves vitát kavart a városüzemeltetési és fejlesztési bizottságban, hogy a jobboldali többség nem azt a felújítási csomagot szavazta meg, amelyiket a szakiroda a környezetgazdálkodással egyeztetve összeállított. Abban a csomagban többnyire főutak és olyan tömegközlekedési útvonalak szerepeltek, mint a Belvárosi híd, a Széchenyi tér déli oldala, a Vár, a Deák és az Ortutay utca, a Bécsi és a Budapesti körút, illetve a Szilléri sugárút. Megállójavítást terveztek a Tisza Lajos körúton, a Széchenyi téren, a Rókusi körúton és a Lugas utcánál, valamint teljes kerékpárút-felújítást a Retek utcában. Kalmár Ferenc (KDNP) városüzemeltetési tanácsnok akkor azzal védte az álláspontjukat, hogy nem az elmúlt nyolc év látványberuházásaira van szükség, hanem az emberek környezetét kell rendbe tenni. Nagy Sándor (Szabad Város Egyesület), a bizottság alelnöke így kommentálta a döntést: „a szakmai javaslat a Fideszen belüli osztozkodás áldozata lett".

A testület 21, elsősorban mellékutcára hagyott jóvá pénzt. Alsóvároson a Kácsa, a Kisfaludy, a Csonka utca Szabadság téri része és a Szivárvány utca újulhat meg. Béketelepen a Medikémia melletti utat javítják, Dorozsmán a Barátság és a Gyalu utca, Hattyastelepen a Mokrini utca és a Fűtőház köz, Kecskéstelepen a Sziget utca, Móravároson a Móra utca, Rókuson a Bodzafa és a Francia utca Öthalom és Körtöltés utca közti része kap új burkolatot. A petőfitelepi Halas utca eleje, a tápai Csatár utca és a Honfoglalás utcai buszforduló, a Régész tér templombejáróval szemközti része és a Tigér utca is sorra kerül. Újszegeden a Fülemüle utca Hargitai utca és Fő fasor közti szakaszára, illetve az új-petőfitelepi Balatoni és Réz utcára futja a pénzből.

Olvasóink írták

 • 8. szegedivagyok 2013. október 02. 15:37
  „De hát van már megyei útügyi biztos "biztos" tudással felvértezve. Döntsön ő.”
 • 7. polo 2013. október 02. 08:57
  „Közbeszerzés a legolcsóbb egy toll a boltban 100 Ft közbeszerzéssel ugyanaz toll már 350 Ft, valamint majd 4-5 vállalkozás fog azon a területen dolgozni. Lehet régimódi vagyok de mért nem egy állami cég végzi a munkákat aki nem megy csődbe a kivitelezés alatt és lehet perelni esetleges garanciális hibák miatt.”
 • 6. 1szegedi 2013. október 02. 06:39
  „Szóval ha tavasszal döntöttek róla, és jövő tavasszal végzik el, akkor fél év a csúszás... AHA! Ezt a Mato számolta ki??? Vagy valamelyik tanítványa?”
 • 5. C6H12O6 2013. október 01. 19:49
  „Vállalom 149 millió 900 ezerért. Vödröt lapátot viszek, malacperzselőt kölcsönzök. Az aszfaltot meg valamelyik aktuális útfelbontásból szerzek...A javítás minősége megkülönböztethetetlen lesz a végén az előzőekhez képest..”
 • 4. acidrain 2013. október 01. 18:18
  „Fideszhibája a MSZP megoldaná 5 másodperc alatt! Vissza a kommunizmust!”
 • 3. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. október 01. 17:00
  „Ez csak átmeneti likviditási probléma, az E-útdíjból dől a lé, minden tök faxa lesz, bár kérdés, mi marad a széttrancsérozott 2 számjegyű utakból, de az más kérdés”
 • 2. StencilAtya 2013. október 01. 15:27
  „úgy látszik nem lakik arra fideszes politikus”
 • 1. waterbear 2013. október 01. 15:25
  „Szent bürokrácia... az életünk értelme:-DDDD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiürítették az Árkádot!

Kedden reggel fél 9-kor kiürítették a szegedi Árkádot - a gyakorlattal az ünnepi szezonra készültek.… Tovább olvasom