Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Fél évig kezelték a pszichiátrián

Két rendőrségi eljárás is folyt az elmúlt hat évben az ellen a szegedi férfi ellen, aki csütörtökön délután több késszúrással megsebesítette a Victor Hugo utcai kisbolt dolgozóját. Sz. Csanádot tavaly nyáron gyógyintézetbe is szállították, miután iratait és ruháit a Kárász utcán égette el.
Fotó: Segesvári Csaba
Mindössze néhány száz méterre lakott Sz. Csanád attól a Victor Hugo utcai bolttól, amelynek dolgozóját, egy 50 év körüli nőt csütörtök délután 3 órakor több késszúrással megsebesített.

Az elkövető családja tegnap otthon volt – a kulcsot láttuk belülről a zárban –, de kopogtatásunkra nem reagáltak. Mint megtudtuk, nemcsak minket, senkit nem szoktak beengedni lakásukba. A ház lakói arról számoltak be, hogy a férfi tegnap nem sokkal a bűntett elkövetése előtt még a lakásuk teraszán cigarettázott, majd nem sokkal három után arra figyeltek föl, hogy az utca felől és a tetőről kommandósok szállták meg a házat. A férfiról elmondták, az elmúlt években a társasházban és a
Tünetmentességig

Hogy a II-es kórház vagy az új klinika pszichiátriáján kezelhették-e a férfit, arról egyik helyen sem adhattak felvilágosítást. Azt azonban megtudtuk, ha valakit ön- és közveszélyes magatartás miatt szállítanak gyógyintézetbe, kórképétől függ, hogy mennyi ideig tarthatják bent, de mindenképpen tünetmenetességig kezelik. Ezután gyógyszert írnak fel és a betegnek általában élete végéig pszichiátriai gondozásra kell járnia. Ha ezek közül valamelyik elmarad, nagy az esélye annak, hogy a kezelt korábbi állapotába esik vissza. 
városban is megdöbbentő dolgokat művelt. Tavaly nyáron például a
Kárász utcán ruháit és iratait gyújtotta fel: a férfit ezután gyógykezelték, de öt-hat hónappal később kiengedték. Gyógyszert kapott és pszichiátriai gondozásra kellett járnia. A lakók nem értették, hogyan maradhatott felügyelet nélkül a férfi csütörtök délután és hogyan juthatott szúróeszközhöz: szülei és testvérei a bűntett elkövetésekor nem voltak otthon.

A házban élők sem tudták, mi lehetett a férfi indítéka. Úgy vélték, ha Sz. Csanád késsel indult el a boltba, akkor bizonyosan valami őt ért korábbi sérelmet akart megtorolni. A kórházba szállított nő állapotáról annyit sikerült kiderítenünk, hogy a késszúrások nem értek létfontosságú szervet. A bolt dolgozója védekezett támadójával szemben, így a döfések főként a kezét érték. Sérülései mindazonáltal súlyosak. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást Sz. Csanád ellen. 

Rendőrségi lehetőségek

Mint arról tegnap beszámoltunk, az elkövetőt ismerő környékbeliek a bűntett színhelyén azt közölték, a férfi családja már többször kérte a rendőrség segítségét fiúk megfékezésében. Tuczakov Szilvána elmondta, a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai az elmúlt hat évben két alkalommal indítottak büntetőeljárást a férfi ellen: mindkét esetben vádemelési javaslattal küldték meg az ügy iratait az illetékes ügyészségeknek. „Arra is volt példa, hogy a rendőrség biztonsági intézkedés körében szállíttatta gyógyintézetbe a férfit. A rendőrség tehát a rendelkezésére álló törvényes lehetőségek szerint járt el az említett személlyel szemben" – mondta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától látogatási tilalom két klinikán

Legalább egy hétig tart az a látogatási tilalom, amit mától rendelt el az influenzajárvány miatt a… Tovább olvasom