Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Fél évig munkaképtelen lesz a májusban elgázolt rakodó

Szeged - Hazaengedték a klinikáról azt a szegedi férfit, akit egy hónapja ütött el és nyársalt fel egy Dacia a Szivárvány utcában. Fogarasi Zoltánt négyszer kellett műteni, még mindig nagy fájdalmai vannak, mégis örül: súlyosan roncsolódott bal lábát meg tudták menteni az orvosok.
Napra pontosan egy hónappal ezelőtt ütötték el és hagyták cserben Fogarasi Zoltánt a szegedi Szivárvány utcában. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. rakodóját a működő szemetesautóhoz szorította és valósággal felnyársalta egy fehér színű Dacia, amelynek sofőrje és utasa ezután futva elmenekült a helyszínről. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság információi szerint az elkövetők meg sem álltak Romániáig.

Az elütött 29 éves férfi bal lába szilánkosra tört, és néhány nappal első műtéte után még sem ő, sem az orvosok nem tudták megmondani: sikerül-e végül megmenteni a súlyosan roncsolódott testrészt?

Fogarasi Zoltán (jobbról) testvére otthonában lábadozik. Fotó: Schmidt Andrea
Fogarasi Zoltán (jobbról) testvére otthonában lábadozik.
Fotó: Schmidt Andrea

– Négy műtétet végeztünk el a betegen. A roncsolódott részen levő ideiglenes műbőrt később a saját bőrével pótoltuk. Fertőzésveszély szerencsére nem lépett fel, a felépülési idő azonban így is fél-egy évet vesz igénybe. Ennek letelte után akár még eredeti munkakörébe is visszamehet dolgozni a sérült – beszélt a legfrissebb hírekről Janka Csaba. Az új klinika szakorvosa, a férfi kezelőorvosa majd egy hónap kezelés után engedte haza Fogarasi Zoltánt, akit tegnap látogattunk meg testvére tápai házában.

Segítségnyújtás elmulasztása

Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. Bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés róható ki, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézi elő. Csongrád megyében segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt idén tizenhárom esetben indítottak eljárást.

Elárulta, még mindig nagy fájdalmak gyötrik. Családja így nem is hagyhatja magára, az elkövetkező hónapokban gyesen levő nővére lesz Fogarasi Zoltán állandó segítője. – Csak két mankóval tudok közlekedni, és nem vagyok képes ellátni magam. A nővérem adja be mindennap a véralvadásgátló injekciókat a hasamba, borogatja a lábam, tisztítja a sebem – beszélte Zoltán, miközben dagadt bokáját masszírozgatta. – Ez fáj a legjobban. Nem tudom mitől, de jóval dagadtabb, mint tegnap volt – magyarázta. A lábába fúrt csontrögzítő szerinte egy hónapig még biztosan benne marad.

Mit szól ahhoz, hogy ha nem is kapták el, de legalább beazonosították a rendőrök a baleset okozóit? – Tudom, hogy még keresik őket, de ha rájuk is találnak, az a három év, amit kaphatnak, kevés azért, amit velem tettek – mondta szomorúan a férfi, akit munkatársai és Bakacsi Zoltán, a környezetgazdálkodási kft. szállítási és logisztikai részlegvezetője is többször meglátogatott.

– Régóta terveztem, hogy megszerzem a jogosítványt, és megtanulok angolul. Most mindkettőre lesz elég időm. Hogy utána mi lesz, még nem tudom – beszélt terveiről.

A határon találkoztak

Határ menti együttműködésben a nagylaki határátkelőn találkozott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és a Temes Megyei Rendőr-főfelügyelőség vezetője a 19 éves elkövető és annak 40 éves anyja mihamarabbi kézre kerítése végett. Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő elmondta: megyénk a Temes megyeiekkel alakított ki szoros együttműködést, az ilyen jellegű találkozók rendszeresek a vezetők között. A gyanúsítottakkal kapcsolatos információkat ezután a megkeresett kapitányság-felügyelőség osztja meg a többi helybeli kapitánysággal. A rendőrök az ügyet továbbra is kiemelten kezelik.

Olvasóink írták

 • 7. szivárvány 2008. június 05. 21:09
  „Ezért is lenne jóha az ehhez hasonló cégek kötnének plusz biztosítást a dolgozóikra.A jövőbeni kiadások még számlálhatatlanok lesznek.Gondoljuk csak el,ha mindezt amit a sérült nővére tesz gondoskodásból-egy szakember mennyit kérne érte.Menjünk el orvoshoz,mennyiért is adnak be egy injekciót? Úgyhogy lenne mit számonkérni a baleset okozóján. Lehet,hogy a fájdalmai örök életre megmaradnak sőt.....Ez az ember már nemcsak testileg hanem lelkileg is beteggé válhat mindvégig”
 • 6. Gyblasz 2008. június 05. 18:33
  „A román szemetek még egy magyar családot tettek majdnem tönkre. A román rendőrök remélem minél hamarébb levadászák őket, hiszen ők is (sajnos) EU tagok!”
 • 5. atomboy 2008. június 05. 13:22
  „Arra nincs lehetoseg, hogy Interpol efogatoparancsa leven a roman hatosagok felkutatjak sajat teruletukon?”
 • 4. Alsóváros 2008. június 05. 13:11
  „2 cigánnyal kevesebb az utcánkban. Ez is valami.”
 • 3. adják majd be a sittre a cipőfűzőjét 2 év után. 2008. június 05. 10:12
  „3 év bünti bőven elég. A 19 éves fattyú pont jó lesz zsuzsikának a 150 kilós kanc.-k mellé, esténként majd jól megszeretgetheti az egész körlet. Napközben meg csupasz kézzel bontson szét használt autóakkumulátorokat.”
 • 2. sumi69 2008. június 05. 09:37
  „Állítólag a Tisza L. u. 41.ben bérlaktak korábban az elkövetők.”
 • 1. Qwerty 2008. június 05. 09:11
  „Ha megis meglesznek a gazolok, ukran haverok elbeszelgethetnenek veluk kicsit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közlekedési gyereknap Szegeden

Szeged - Egy évszázada, 1908-ban indult útjára Szegeden az első villamos. E születésnap tiszteletére… Tovább olvasom