Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Fél évig volt kómában

Szeged - Június végén adta fel az életért folytatott harcot az a 27 éves szegedi fiatalember, akit még január elején lökött el egy 25 éves fiatal a Sellő presszó előtt. P. Péter az eséstől életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett, kómába került, és többé nem tért magához. Az ügyben a Csongrád Megyei Főügyészség már vádat emelt.
Múlt héten temette el családja azt a 27 éves fiatalembert, akit még január 7-én hajnalban lökött el a 25 éves L. Zsolt a szegedi Sellő presszó előtt olyan szerencsétlenül, hogy P. Péter életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. A fiút – ahogy megírtuk – az intenzív osztályra szállították, pár hét múlva átkerült a II-es kórház geriátriai osztályára. A mentőket és a rendőröket a Sellő presszó vezetősége értesítette, azonnal őrizetbe vették L. Zsoltot, kezdeményezték előzetes letartóztatását. Ezt az ügyészség végül nem indítványozta.

Ótott Ferenc, a Sellő presszó tulajdonosa lapunkon keresztül fejezte ki sajnálatát: elmondása szerint vendégük erősen ittas állapotba került a presszó belső termében, s az egyik rendező ki akarta vezetni a szórakozóhelyről. Megfogta, a bejárat felé vitte, de P. Péter nem hagyta annyiban a dolgot, és már útközben dulakodás tört ki közöttük. – A fiú belekapaszkodott a rendező pulóverébe, és leszakította a kapucniját. Miután sikerült kitessékelni a szabad levegőre, mindenáron vissza akart jutni a presszóba, de ezt nem engedték neki. Ekkor kötött bele a bejárat előtt cigarettázó Zsoltba, aki szintén vendégként volt jelen, bár az úszóházamon dolgozik karbantartóként – mondta akkor Ótott. A Sellő vezetője abban reménykedett, hogy P. Péter felépül sérüléséből.

– Péter soha többé nem tért magához, az életért való küzdelmet június végén adta fel – mondta lapunknak Péter unokatestvére. Tímea szerint Péter soha nem volt agresszív, verekedős típus. – Sajnos a történtek után már nem tért magához, így nem tudta elmesélni nekünk, valójában mi történt. Remélem, hogy a rendőrségi eljárás lezárásakor pont kerül a történet végére, és tanulságul szolgálhat másoknak. Okuljon ebből mindenki: milyen kevésen is múlik egy élet. Legyenek az emberek elfogadóbbak, toleránsabbak egymással, talán megmenthetnek egy másik ifjú életet – magyarázta.

– Zsolt azóta is heti rendszerességgel tartja a kapcsolatot Péter nagymamájával, aki a fiút nevelte. Amíg Péter a kórházban feküdt, saját pénzén fogadott mellé gyógytornászt. Nagyon sajnálja a történteket, szerencsétlen baleset volt. Természetesen mindenben vállalja majd a felelősséget a bíróság előtt – közölte Ótott Ferenc.

– Az ügyben a Csongrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt már májusban vádat emelt. A haláleset miatt módosítani kell majd a vádat, hiszen a dulakodás és a haláleset között ok-okozati összefüggés állhat fent. Az életveszélyt és a halált okozó testi sértés büntetési tétele egyaránt 2–8 évig tartó szabadságvesztés – tudatta Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Olvasóink írták

 • 11. Lacimaci 2012. augusztus 11. 17:46
  „Jo lenne megtizedelni a kocsmak szamat es az alkohol arusitast betiltani az uzletekben minel elobb”
 • 10. SP 2012. augusztus 10. 20:39
  „9.
  FOKA felé terelném a nem étkezni, csak inni vágyókat.

  Ott lehet kutyát futtatni,
  valamint részeg disznókat vezetgetni, és persze rókázni.
  Tiszta friss a levegő, az erdősávban nagyot lehet pihenni, megkönnyebbülni.

  Iváson kívüli ösztönigényre
  is van lehetőség a szivárvány minden színében is, igény szerint.

  El lehet üvölteni
  mások, a lakótelep zavarása nélkül az akácos út című nótát és várni a vízhang válaszát.

  Vetekszik a környezet
  a játszóterekre jellemző balesetvédelmi előírásokkal is. Az erdős részen szinte minden fából van.

  Igaza van,
  ha van pénze szórja el. A gyógykezelését, járadékát megkapja. A májzsugor sem semmi, donornak sajnos nem jó.

  Egy biztos,
  nem lakótelepre, tömegek nyugalmának megzavarására való a kocsma és kultúrköre.

  Gyerekek mit látnak?
  Az arányt:
  1 játszótérre 5 kocsma jut. Tehát, ha kinőnek a játszótérből azonnal belenevelődnek a kocsmába.”
 • 9. booo 2012. augusztus 10. 19:41
  „7. SP Ez a sok "szeszelde" csak azt jelzi, van az embereknek rá pénze és igénylik a kocsmákat, hiszen azok megélnek!”
 • 8. Apátfalvi** 2012. augusztus 10. 18:55
  „3..
  "De tán jobb is így, ha meggondolja, mert így nem aggatjuk fel egymást naponta az európai uniós pályázati pénzekből létesített, díszes, köztéri lámpavasakra."

  Veszettül rátapintottál a lényegre: pontosan az ilyen esetek azok, amelyeknél nem lehet alkalmazni a halálbüntetést és ez így is van jól! De már ne is haragudj, a többszörös gyilkosok, az idős embereket agyonverő, agyonkínzó "tinik" és a többi, embernek egyáltalán nem nevezhető organizmus szerinted mit érdemel a kis előre megfontolt, különös kegyetlenséggel elkövetett "botlásukért"?

  mert hát bizony ez a sok "agyar" állampolgár nem ojrópen ugye, hiszen vannak olyan elvetemültek, hogy az ilyen élőlényekre halálbüntetést követeljenek, de ha ez már sajnos nem lehetséges, legalább életfogyt.-ot... de nem, már az életfogyt. sem eléggé ojrópen, hisz a remény nem vehető el senkitől sem...

  Továbbá részvétem a családnak, és sajnálom, hogy ilyen esetek történhetnek.... :(”
 • 7. SP 2012. augusztus 10. 17:16
  „A volt Sellő
  vendégellátó egység közelében, az Etelka soron, egy másik, szomszédos vendégölőben korábban, csak úgy hátba szúrtak egy személyt.
  Túlélte.

  50m
  átlagtávolságonként
  egymástól a lakótelepen több, egyre több kocsma hivatal rendel.

  Hol a mennyiségi határ?
  Bizonyára azért vannak ilyen közel egymáshoz,
  mert ha a fizető, kedves részeg vendéget kirúgják az egyik helyről, még legyen éppen annyi ereje, hogy egy másikra gyorsan rátaláljon.

  A számuk
  nemhogy csökkenne, a lakó és pihenő övezetben(!!),
  hanem tovább bővült. Gyorsan nyílt most egy új szesznyelő, a bútorbolt helyén a Tápai u-ban a tízemeletesben.

  "Jóból" is megárt a sok.”
 • 6. ascendum 2012. augusztus 10. 14:18
  „Nem más a valódi tettes itt, mint a szesz...”
 • 5. info 2012. augusztus 10. 12:32
  „Részvétem a család számára.
  Most-már mindenki másként fog emlékezni az eseményre, de a lelkiismerettel nem lehet elszámolni.”
 • 4. vmagdi 2012. augusztus 10. 10:08
  „sajnos az alkohol nem éppen toleranciára és elfogadásra nevel.. ezért is szeretnénk elérni hogy ótottferenc a működésének helyeit valahogy áthelyezze felsővárosról, mert ami itt történik az a pokol. A sellőből a díszpintyek átvonultak a csónakházra, amit a vízügy saját hatáskörében mint "közterületet" átjátszott neki, gondolom nem ingyen és most emiatt nincs a környékbelieknek nyugta”
 • 3. tucat 2012. augusztus 10. 09:32
  „1. comment
  Ez, a fiatalember halálával végződő történet valóban szerencsétlennek mondható, mert nemcsak a halál, hanem még a sérülés okozásának a szándéka sem látszik igazolhatónak. De a rendőr, az ügyész és az "ítész" gondolatait a törvény irányítja. Így, ha a cselekmény vádbeli minősítése minden kétséget kizáróan igazolható, akkor a törvény szerinti büntetés kiszabásától nem lehet eltekinteni.
  A tudósítás alapján úgy tűnik, számos és jelentős enyhítő körülményt lehet és kell is figyelembe venni, de ha a törvény a cselekmény kapcsán kiszabható büntetés alsó határát is megállapítja, akkor ennél kisebb súlyú büntetés kiszabására sajnos nincs lehetőség. Még akkor se, ha vérzik a szíve az "ítésznek". Ha nem is vérzik, az meglehet, hogy az elé állított vádlottat egyáltalán nem látja majd gonosztevőnek, és a törvény keretein belül igyekszik a lehető legkisebb fájdalmat okozni neki.
  A jog sajnos, még, ha helyesen és pontosan alkalmazzák, sem képes mindenki igazságérzetét és érzelmeit minden esetben kielégíteni. De tán jobb is így, ha meggondolja, mert így nem aggatjuk fel egymást naponta az európai uniós pályázati pénzekből létesített, díszes, köztéri lámpavasakra.
  De azért, kérem, nyugodjon meg, egyetértek Önnel: én sem egy elvetemült gonosztevőt sejtek e vádlott személyében, aki ráadásul aktív, cselekvő megbánást is tanúsított. Ez lehet majd az egyik legjelentősebb súlyú enyhítő körülmény is.”
 • 2. Queenmargareth 2012. augusztus 10. 08:42
  „óh:(részvétem...”
 • 1. comment 2012. augusztus 10. 08:40
  „Mindenek előtt részvétem a hozzátartozóknak!
  Ez egy valóban fatális balesetnek tűnik, ami nem kis részben róható fel az elhunytnak.
  Az elkövető rossz időpontban, rossz helyen tartózkodott. (ha nem cigarettázott volna, nem csak az egészsége nem károsodott volna, de a baleset sem következett volna be!)
  Félre téve a szóforgatást , ami ebben az esetben egyáltalán nem helyén való....ha stholbuci csak fél évet kapott a bármennyire is nem szándékosnak feltüntetett, de még is többszörösen visszaeső, alkoholos és drogos befolyásoltságában elkövetett súlyos közúti balesetéért (igaz nem halt meg senki, de volt már ő is huzamosabb idejig kómában, s a legutolsó balesetéből kifolyólag egy életre nyomorék, munkaképességcsökkent lett az áldozat) akkor ebben sajnálatos balesetben, főleg úgy, hogy az elkövető még nem volt büntetve még csak hasonló büntettért sem, s ismétlem az áldozat is nagymértékben hozzájárult kötekedésével ahhoz, hogy hanyattesen, szerintem felfüggesztetten kívül nem kaphat súlyosabb büntetést.
  Ha mégis, követelni kell a stholbuci perének újratárgyalását és büntetésének súlyosbítását és az azonnali letöltését!!!!
  Mert ugyebár magyarország egy demokratikus állam, azonos elbírálással minden megtörtént bűnesetek ügyében.....így lehet majd a négyszeres családírtót néhány év múlva szabadlábra helyezni....úgye jól írtam tisztelt ítészek, ügyészek és védők???? Ez önök szerint is a demokrácia? Igen?! De csak addig amíg az önök családjával nem történki valami hasonló, szörnyűséges tragédia!
  Szép napot......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semmi pénzért nem költözne el

42 éve lakik Tarjánban Kiss Istvánné. Az őslakó házfelügyelő megszerette és nem cserélné el Pentelei sori otthonát. Tovább olvasom