Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Fél méterrel rövidebb hajjal

Cseh Zsuzsa 25 év után megvált derékig omló gyönyörű hajától. A színésznő sörényét egy mesterfodrász, Ritter Csaba vágta le két előadás között, így délelőtt még hosszú hajjal, délután már rövid frizurával játszotta a Csaó, Bambínó francia tanárnőjét. Azóta csak Cseh Zsoltinak szólítják a kollégái.
Elképesztő a változás: Cseh Zsuzsa haja fél méterrel lett rövidebb. Eddig a színházi büfében már messziről észre lehetett venni, ha ott kávézott, mert a vörös zuhatag annyira feltűnő volt. Most azonban egy fiús nőt állnak körbe a színészek. Egy valami nem változott: a szexepil. A szép kék szemek, a hibátlan bőr, és a csinos alak.

Cseh Zsuzsa: Mindig is ilyen hajra vágytam, igazából ez vagyok én… Fotó: Schmidt Andrea
– Ötéves koromban volt utoljára rövid hajam, azóta csak nőtt. Egy jó ideje azonban már kacérkodtam a gondolattal, hogy kipróbálom röviden, és most kapóra jött a változtatás lehetősége. Egyeztettem a Tartuffe jelmeztervezőjével, Nagy Fruzsinával, Hargitai Iván rendezővel és az igazgatóval, Székhelyi Józseffel is. Sőt még a futó darab, a Csaó, Bambínó rendezőjétől, Horváth Pétertől is engedélyt kértem. Péter még örült is neki, azt mondta, hogy abban a korban is viseltek rövid hajat. Kicsit más lett így a szerep, de ettől csak izgalmasabb. Úgyhogy miután mindenki áldását adta, bátran beleugrottam. Azóta Cseh Zsoltinak hívnak… – meséli.

Azt mondja, számára picit sem fura az új haj, olyan, mintha mindig is ilyen lett volna, talán mert igazából: ez ő.

Marianne

Cseh Zsuzsát – immár rövid hajjal – legközelebb Marianne-ként láthatja a nagyérdemű, Moliére Tartuffe-jében. A kisszínházi előadás modern feldolgozás, és Zsuzsáé sem egy hagyományos szerep. Azt mesélte, hogy nem a szokásos butuska 16 éves fruska szaladgál majd a színpadon, ahogyan ebben a darabban az ő figurája általában látható. A rendező a próbák során valójában az itteni színészekre szabta a szerepeket, hagyta, hogy mindenki saját magából építkezzen, ezért is volt nagyon izgalmas Hargitai Ivánnal dolgozniuk. Bemutató: szombaton este 7 órakor a kisszínházban.  
– Az életem nem változott meg a rövid frizurától, viszont még benne van a kezemben a mozdulat, ahogy reggel felkelek, megrázom a hajam, hogy fürdés előtt összefogjam. Csak pár nap telt el, nyilván majd megszokom. A kollégák egyébként nagyon helyesek voltak, kifejezetten izgultak értem, egyrészt, hogy miként sikerül a hajvágásakció, másrészt, hogy visszaérek-e estére, mivel két előadás között rohantam el a fodrászhoz. Amikor beestem a színházba, mindenki meglepődve nézett, de tetszett a többieknek. És tetszett a pasimnak is, aki azt kérdezte: miért nem egyből kopaszra vágattam?

Cseh Zsuzsa másik szakmáját tekintve stylist, és ezzel a szemmel is figyeli a világot. Azt mondja, biztosan vannak olyan nők, akiknek a hajukban van az erejük, de nem hiszi, hogy a hosszú haj lenne a nőiesség záloga. Ha pedig mégis, akkor szerinte ez nagy baj. – Nem érzem magam kevésbé nőiesnek, de ami a hajszínt illeti, azon nem változtatok, mert a vörös: az igazán az enyém...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szükségpénzek a Móra Ferenc Múzeumban

Szükségpénzhez jutott a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Nem arról van azonban szó, hogy hirtelen segélyt… Tovább olvasom