Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Felavatták a véradó új épületét

Szeged - Hivatalosan is felavatták a lassan két hónapja új helyen működő véradó állomás épületét. Az ünnepségen elhangzott: igény lenne arra, hogy a véradók ingyen parkolhassanak az épület előtt, így ugyanis az, hogy másokon segítenek, pénzbe kerül számukra.

Lassan két hónapja, hogy a Szegedi Regionális Vérellátó Központ átköltözött új épületébe – tegnap megtartották az ünnepélyes avatót is. A Honvéd tér 4. szám alatti új ingatlan uniós pénzből, kis részben állami támogatással készült el év elején. A másfél milliárd forintos beruházásból nem csupán egy új, 1340 négyzetméteres ház épült: modern műszerekkel is felszerelték.
 

Átadták a vérellátó központot. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)


Beneda Attila egészségügyért felelős helyettes államtitkár is részt vett az ünnepségen, aki beszédében úgy fogalmazott: ez az épület jelképe a szolidaritásnak, mely a társadalom vezérlőelve is kellene, hogy legyen. Solymos László alpolgármester arra emlékeztetett: Szegedre az elmúlt pályázati ciklusban kiemelkedő összegű uniós támogatás érkezett, melyből több egészségügyi beruházás is megvalósult. A következő időszak forrásait az alapellátás javítására fordítják majd.

Martinek Tamás, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese azt emelte ki, hogy az egyetem egyik fontos feladata, a gyógyítás lehetetlenülne el a vérellátó nélkül, Facskó Andrea, a Szent-Görgyi Albert Klinikai Központ megbízott elnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy a regionális vérellátás szakmai megbízhatósága elengedhetetlen a klinikák számára.

 

 

Átadták a vérellátó központot. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)


Jákó Kinga, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója arról beszélt, hogy a transzfuziológia jelenleg hiányszakma, ezért fontos, hogy rangot jelentsen itt dolgozni. Ehhez járul hozzá az új épület. Szekeres Veronika regionális igazgató a szegedi intézmény múltját idézte fel, majd zárszóként arra kérte Solymos Lászlót, hogy a város segítse őket azzal, hogy a véradók ingyenesen parkolhassanak az épület előtt. Ha már juttatást a segítségért nem kapnak, legalább ne nekik kerüljön ez pénzbe.

 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem indul el a Rola, amitől 150 munkahelyet is vártak

Még januárban kérte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, az indulás évére adjon felmentést a kötelező pénzügyi letét alól. Ez nem történt meg. Tovább olvasom