Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Felejtse el a röszkei átkelőt!

2,5 kilométeres sor alakult ki a vendégmunkások miatt, úgy tűnik, gyalog hamarabb Szerbiába érhetünk, mint autóval.

Két órás, mintegy 2,5 kilométeres sor alakult ki szombat délelőttre az M5-ös autópályán a kilépő oldalon. A kocsik egészen a mórahalmi-röszkei lehajtóig feltorlódtak, megtelt a pihenőnél lévő benzinkút és környéke is. A tikkasztó hőségben a rendőrök vizet osztottak az átkelőnél, ami jól jött az órák óta úton lévő, hazafelé tartó vendégmunkásoknak. Az átkelő környéke viszont a '90-es éveket idézi, rengeteg a szemét és megjelentek az alkalmi ablakmosók is, akiket olykor még a heves ablaktörlőzés sem riaszt vissza attól, hogy opálos vizükkel az autók ablakát összekenjék. A több száz autóból álló sor lassan halad, egy apuka két gyermekével inkább úgy döntött, a feleséget hátrahagyva gyalog indulnak Szerbia felé. Jól tették, az araszoló kocsik között villámgyorsan haladt a családi menet.
 

Felejtse el a röszkei átkelőt!. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)
A rendőrség tájékoztatása szerint egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. Azt írták, felkészültek a rohamra. Azt tanácsolják, aki teheti kerüljön Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé. Utóbbi kettőt naponta 7 és 19 óra között vehetik igénybe. A police.hu szerint Ásotthalomnál csak fél órát kell a kilépésre várni, Tompánál pedig egyáltalán nincs sor.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőröket is vádolt már Viktor rasszizmussal

A szombaton megvert kubai származású fiú 2009-ben egy gázpisztolyos balhé után a rendőröket is megvádolta rasszizmussal. Tovább olvasom