Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Félelem: egyre többen vesznek gáz-riasztó pisztolyt

Szeged - Ötven százalékkal megugrott az eladott gáz-riasztó pisztolyok száma a szegedi Harmónia vadászboltban az elmúlt két hónapban. Az emberek a saját védelmükre vásárolják az otthon legálisan birtokolható fegyvert a migránsok ellen.
 Otthon szabadon használható

Gáz-riasztó pisztolyt bárki vehet, aki elmúlt 18 éves, és bemutatja a személyi igazolványát. A fegyver otthoni birtoklása korábban engedélyköteles volt, ma már csak az utcai viselése az. Otthon szabadon lehet használni, ám utcára vinni csak rendőri engedéllyel szabad. Vizsgázni viszont nem kell belőle.
 

Megugrott a szegedi vadász- és fegyverboltok forgalma – írja a Napi Gazdaság. A lap szerint a migráció által legjobban sújtott déli határ mentén romlik az emberek szubjektív biztonságérzete, ezért vásárolnak egyre többen gázpisztolyt maguknak.

Hajtman Eduárd, a szegedi Harmónia vadászbolt munkatársa februárban a gáz-riasztó pisztolyok forgalmával kapcsolatban azt mondta lapunknak, hogy évente átlagosan 60-70-et adnak el belőle. A fegyver darabja 15–60 ezer forint, és az emberek saját védelmükre vásárolják.
 

Szegeden is több gáz-riasztó fegyver fogy. Fotó: Karnok Csaba
Szegeden is több gáz-riasztó fegyver fogy. Fotó: Karnok Csaba


– Az elmúlt másfél-két hónapban valóban sokkal több gáz-riasztó pisztolyt adtunk el. Nagyjából 50 százalékkal többet értékesítettünk, mint az előző év hasonló időszakában. A vásárlók nem is csinálnak titkot abból, hogy a migránshelyzet miatt vásárolják a fegyvereket. Vevőkörünk főleg a Hattyas-telepen, Röszkén és a határ menti településeken élőkből áll – mondta Hajtman Eduárd.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány jóváhagyta az ELI második fejlesztési fázisát

A kormány jóváhagyta a szegedi ELI lézeres kutatóközpont megvalósításának második fázisára vonatkozó nagyprojekt javaslatot. Tovább olvasom