Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Felfedezték a többmellbimbójúság és a másnaposság okát az egyetemen

Szeged – Az SZTE orvostanhallgatói megfejtették a többmellbimbójúság okait, az invazív Homo Sapiens eddig nem ismert génörökítési módjait. És fényt derítettek egy eddig nem ismert szindrómára – a másnaposságra is. Csak 18 éven felülieknek!
Szerdán este, mintegy ráhangolódva április elsejére, idén is megrendezték a Szegedi Tudományegyetem Orvostudományi Karán az Ál-Tudományos Diákköri Konferenciát. A Dóm téri épületben telt ház várta az előadókat – nem úgy, mint élettan előadáson, tudtuk meg egy másodévestől.

Martin Dénes a Homo sapiens és az elektroorgazmométer (EMO) összefüggéseiről tartott előadást. Kifejtette, csak a szén alapú életformáknál létezik orgazmus, gáz alapúaknál nem. Az előadó elmondta, legegyszerűbben a Lexikon nevezetű könyvből lehet a legtöbbet a Homo sapiensről megtudni – ami az orvosi évek alatt fokozatosan Élettan tankönyvvé változik. A könyv alapján megtudtuk, a női orgazmus tovább tart, mint a férfi. Feltevésük szerint az elektromos működés és az orgazmus között összefüggés található. Egy ábrán, amelyen egy női nemi szervre helyezett EKG-t láthattunk, az előadó bemutatta az elektroorgazmométer működését. Martin Dénes az EKG-görbe elemzéséből megállapította, hogy fiatal egyedeknél a túl gyors frekvencia miatt elmarad a női orgazmus – korral javítható. A menopauzáról csak egy síkká váló EKG-görbét láthattunk. Bidirekcionális aktusnál az EKG-görbe sokkal sűrűbb, de ennek a módszernek a kipróbálását csak gyakorlottaknak ajánlják.

Homo sapiens és az EMO
Homo sapiens és az EMO

Dr. Tóth Anita Réka (SZTE Igazságügyi Orvostani Intézet) „Polythelia forenzikus szemmel" című előadásából megtudtuk, a törzsfejlődés során előfordulhat az ősökre való visszaütés. Ez olyan jelenség, amikor az egyeden egy múltbeli, már nem jellemző tulajdonság jön elő. Ilyen például a túlzott szőrképződés, vagy a számfeletti mellbimbók előfordulása. Az előadó szerint a polythelia valamivel bizonyosan összefügg – az elmúlt 10 év 4628 boncolását megvizsgálva kiderült, mindössze 2 esetet találtak. Nemzetközi trendekkel összehasonlítva a magyar példák egyezést mutatnak. Az életkor előrehaladtával a mellbimbók számának növekedése előfordulhat. A két megtalált esetből kiderült, az egyik egyednél 3, a másiknál 4 mellbimbót jegyeztek. Az ebből számolt átlag 3,5, ami fél ponttal magasabb a nemzetközi átlagnál. A továbbiakban bemutatott adatokból kiderült, falun és városban is egyenlő számban fordulhat elő a többmellbimbójúság.

Túlzótt szőrképződés és polythelia
Túlzott szőrképződés és polythelia

„Alkohol Steal Syndroma" címmel tartott nagy sikerű előadást Boros Árpád. Az SZTE orvostanhallgatója elmondta, nem összetévesztendő a subclavian steal syndrome-val. Bár a szédülés, átmeneti látászavar – ami bulik közben jelentkezhet – egyezést mutat. Az előadó saját magát is bevonta a kutatásba: a kivetítőn rengeteg alkoholizáló egyetemistát láthattunk. Elmondta, az alkohol-idukálta jelenség a látókérget érinti elsősorban. Ebből következik, hogy a férfiak a női melleket nagyobbnak, a fenekeket kisebbnek látják.

Alkohol hatása a férfiakra.
Alkohol hatása a férfiakra. Fogyasztás előtt és után.

A nőkre másképp hat a jelenség: egy meglehetősen ronda férfit az est végére Brad Pittnek képzelhetnek. Megfejtették, hogy a májban Etilocysták jelentek meg, amik tárolják a CH3-CH2-OH-t, így amikor csökken a vér alkoholszintje, akkor ezek a cysták visszatáplálják a hiányzó mennyiséget. A szindróma vizsgálatáról megtudtuk, hogy a leghatékonyabb eszköz a bioendoszkóp (elongált kézi eszköz, amit centrálisan használnak).

A szindróma kezeléséről megtudtuk, hogy a SZOTE/MEDIKA/PULZUS egységekben foglalkoznak a betegek gyógyításával.

És a nőkre. Így szépül meg a férfi egyed.
És a nőkre. Így szépül meg a férfi egyed.

Olvasóink írták

 • 17. web 2010. április 01. 21:56
  „ahogy elnézem a bikinis lányok egyike pofán vágná a cikkírót két hétig tejjel álmodna...tuti rögtön kijózanodna-
  (vagy elkábulna)

  ha már témánál vagyunk
  április elsején”
 • 16. Strat-n 2010. április 01. 17:17
  „"Az alkohol hatássa a férfiakra képen" 10 apró különbség van a képeken. Aki megtalálja küldje be a szerkesztőségbe.”
 • 15. sörpocak 2010. április 01. 16:18
  „Na végre! Ezen a cikken és a képeken jót röhögtem. Azért ezt a piros bugyiskát bugyi nélkül is megnézném.:) Tényleg az alkohol hat a férfiakra. A csúnya is megszépülhet, ha eleget iszol és letakarod a fejét vederrel.:)
  Viszont a nőkre ez nem igaz.Ők isznak, de akkor sem látnak szebbnek minket.”
 • 14. Cat 2010. április 01. 11:11
  „banan

  Igazad van.
  Különben egyszerűbb lenne írni egy hozzászólásgenerátort, amelyik minden cikkhez beírja, hogy "és ezt a mi kínkeservesen összeszüttyögött adóforintjainkból", "Botka monnyonle", "mocskos zs***´.”
 • 13. EXENTER 2010. április 01. 10:47
  „De-lgalábbis eddig még nem szidta senki Ujhelyit...
  De szép is lenne mindig ilyesmiről olvasni, beszélni...
  Nemhiába van ápr. elseje...
  Vidám, derűs áprilist!”
 • 12. rolee 2010. április 01. 10:32
  „Nektek is :D”
 • 11. banan 2010. április 01. 10:29
  „Hat ez a hozzaszolas-lista is reprezentativ minta lehet arra nezve, hogy mennyi ures beszed lehet egy komolyabb temaban, ha mar emogott az artatlan trefa mogott is csak a politikat, meg az "istenmentsenmeghogyakezeikozekeruljekorvost" latjak:) 2/(8-1cukorfalat miatt, o 2x szolt hozza) )/100= 28%”
 • 10. Zejko 2010. április 01. 10:23
  „Mindenki igyon es sexeljen :D:D:D”
 • 9. rotátor 2010. április 01. 10:20
  „"női nemiszervre emlékeztető EKG"- hát ez csak nem lehet normális, bár a mai világban minden megeshet!”
 • 8. Cukorfalat2 2010. április 01. 09:29
  „Cat!
  Igazad van! Hiába írtam le, amit, úgyis folytatja majd valami okos, aki a sértettségét nem tudja magában tartani, vagyis nem a megfelelő helyen, és időben engedni ki...”
 • 7. Cukorfalat2 2010. április 01. 09:28
  „ferdzso
  Muszáj mindenben belecsempészni a politikát? A térfa had legyen már tréfa. Ennyire ne legyél már negatív...”
 • 6. Cat 2010. április 01. 09:27
  „ZúzÓ

  Kábé a harmadik mondatban benne van, hogy "Ál-Tudományos Diákköri Konferencia", vagyis ez egy vicc.
  De mingyá jön valaki azzal, hogy "ezekarohadtingyenélőkilyenhülyeségekreköltikazadófizetőkpénzét",”
 • 5. Huba 2010. április 01. 09:13
  „Nekem tetszett!”
 • 4. ferdzso 2010. április 01. 09:11
  „Én pedig, hosszú kutatásaim során, a megélhetési bűnözés okára jöttem rá: Tömören összefoglalva;az ok, az elszegényedés. Megoldást még nem találtam, a gazdaság főszereplői, és a politikusok kezében van a leendő gyógymód! (Sajnos ez nem csak április 1.-ére igaz....)”
 • 3. GAgyi 2010. április 01. 08:37
  „1. ZúzÓ 2010.04.01. 06:54
  Április elseje van bolond.....”
 • 2. rhyyy 2010. április 01. 07:30
  „egy kis tréfától még senkinek se lett baja:)”
 • 1. ZúzÓ 2010. április 01. 06:54
  „Ezektől is mentsen meg mindenkit az isten, hogy nehogy praxishoz jussanak.
  Ilyen orvosok maradnak itthon, te jó isten, a java meg kimegy külföldre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ufót láttak a Dóm felett - videóval!

Érdekes fényképet kapott szerkesztőségünk: valami repül a dóm jobb tornya mellett. Egyesek szerint visszajön, mások nem látták. Tovább olvasom