Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Felfüggesztett szabadságvesztést kért az ügyészség Keresztúri Farkas Csabára

Szeged - Nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt az ügyészég Keresztúri Farkas Csaba, a szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke ellen.

A vádirat szerint tavaly novemberben a szegedi, Ady téri tanulmányi és információs központban (TIK) megrendezett egyetemi jogászbálban a jobbikos politikus hajnal 1 óra körül ittasan közeledett az ügy két másik vádlottja, egy testvérpár húga felé, próbált udvarolni neki, majd bement utána a női mosdóba. Onnan a biztonsági őrök tessékelték ki, egyiküket megfenyegette azzal, képviselőként elintézi, hogy elveszítse állását.

Az első tettlegességre ezután a lány egyik bátyja és a képviselő között került sor, az összetűzés kezdeményezője a politikus volt – tájékoztatott Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Hajnali 3 óra környékén Keresztúri Farkas Csaba ismét megpróbált beszélgetésbe elegyedni a lánnyal, amit a másik fivér észrevett, és próbálta megvédeni húgát. A politikus meglökte a férfit, és dulakodás alakult ki köztük, aminek a biztonsági szolgálat vetett véget – tájékoztatott Szanka Ferenc.

Egyik vádlott sem fordult orvoshoz, így utólag nem lehet megállapítani, milyen sérüléseik keletkeztek, az azonban biztos, kirívóan közösségellenes magatartásuk megbotránkozást keltett a jelenlévőkben.

Az ügyészég vádindítványában a képviselőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte, a testvérpár esetében csak próbára bocsátást javasol, mivel nem ők voltak a kezdeményezői az összetűzésnek – nyilatkozta a szóvivő a távirati irodának.

Keresztúri Farkas Csaba az MTI megkeresésére elmondta, a vádemelésről egyelőre nem kapott írásban tájékoztatást, érdemben csak a vádirat elolvasása után tud reagálni.

A delmagyar.hu többször foglalkozott az egyetemi jogászbálon történtekkel. A tavaly novemberi eset után Keresztúri Farkas Csaba úgy nyilatkozott portálunknak: „a rendezvényen részt vettem, ahol távozóban egy társaság inzultált, sértett voltam." A politikus kérdésünkre elmondta: nem igaz, hogy egy 19 éves lány után ment a női vécébe. „Soha nem nézem, hogy éppen ki után lépek be egy mosdóba. Véletlenül nem a férfimosdóba nyitottam be, ami bármelyikünkkel előfordulhat" – nyilatkozta.

Hogyan lett sértettből gyanúsított? – kérdeztük márciusban Keresztúri Farkas Csabától. – Úgy, hogy az eljáró és a meghallgatásomat személyesen vezető Békés megyei bűnügyi osztályvezető így ítélte meg a tényállást – mondta a jobbikos képviselő. Ugyanakkor hangsúlyozta: – Nem én loptam el a kabátot, hanem az enyémet vitték el. Azaz nem én ütöttem, hanem én kaptam a pofont. Könnyű kiszámolni: én egyedül voltam, tehát a háromból én voltam kisebbségben.

Keresztúri Farkas Csaba az eset után és márciusban is azt válaszolta kérdésünkre: nem mond le a szegedi közgyűlés jogi bizottsági elnöki tisztéről, illetve képviselői mandátumáról.

Korábban írtuk:


Nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt az ügyészég Keresztúri Farkas Csaba, a szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke ellen – közölte Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden.

A részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. favágó 2012. szeptember 12. 11:53
  „38! Az elnevezéséből ítélve van köze KFCS-hez, mivel a mozi és az IH élén is az ő embere ül!
  De ez a fölfüggesztés tetszik!:-) Kár hogy Szegeden nincsen már kendergyár!:-))”
 • 39. macs 2012. szeptember 12. 10:59
  „Biztosan régimódi vagyok, de egy képviselő NEM viselkedhet így! Vannak alapvető társadalmi normák, amiket neki is be kell tartani, sőt neki kéne igazán betartani!
  Remélem a pártja visszahívja, hiszen szégyent hozott rájuk.”
 • 38. dondongó 2012. szeptember 12. 10:37
  „36. Mozimasiniszta 2012.09.12. 09:18

  A bugyizó csávó magántitkára vagyol?:))))”
 • 37. gondolom 2012. szeptember 12. 09:38
  „Ezek megtehetnek mindent ,zaklatás,részegeskedés képviselőként, az ügyészség meg segit neki,ilyen gyenge vádemeléssel. Nem hiába mondják :holló a hollónak...”
 • 36. Mozimasiniszta 2012. szeptember 12. 09:18
  „25.-ös ! állati vagy...de akkor miért nem maradsz az óladban ?
  27.-es ! +1pont 33.-as ez a saját minősítésed is...”
 • 35. Együgyű 2012. szeptember 12. 09:10
  „,,Felfüggesztett szabadságvesztést kért az ügyészség Keresztúri Farkas Csabára"
  Szegedi (közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke) városháza alatt jó pénzért üldögélő jogi képzettségű fő muftijára az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért. Pedig jogi diplomával rendelkezik és befolyásos haverokkal. A szegedi ügyészség nem fél, hogy képviselőként elintézi, hogy elveszítsék állásukat. (Költői kérdés volt. Választ nem várok!) Ezután még a képviselő úrnak lesz képe dolgozgatni közpénzen, a városházán. Kik veszik majd ez után komolyan a közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának határozatait, ha a vezető sem tartja be a rá is vonatkozó szabályokat. A helyi Fidesz-KDNP atyai, vallásos pártjának a budapesti jobbikos vezetőket önön érdekük miatt is most már meg kellene kérni, hogy egy másik ne ilyen jogi és nyilvánosan hazudozó képviselőt adjanak Szegednek.
  Égés ez már így is nekik és a jobbiknak is. Persze az itteni szavazatoknál fontos a jobbik, de a látszatot jó lenne fenntartani. ,,a rendezvényen részt vettem, ahol távozóban egy társaság inzultált, sértett voltam." A politikus kérdésünkre elmondta: nem igaz, hogy egy 19 éves lány után ment a női vécébe. ,,Soha nem nézem, hogy éppen ki után lépek be egy mosdóba. Véletlenül nem a férfimosdóba nyitottam be, ami bármelyikünkkel előfordulhat" - nyilatkozta. Az ügyészség a nyilatkozatát ezek szerint a képviselő úrnak szement szedett hazugságnak tartotta? Keresztúri Farkas Csabi is járja a maga pávatáncát? Előadja a tündérmesét? Nála is nem kell nézni mit mond hanem azt mit csinál? De várjuk meg a végleges bírósági ítéletet mert még meglepődhetünk.
  Más véleménye mindenkinek lehet a nem létező demokrácia jegyében!
  OFF.”
 • 34. realtime 2012. szeptember 12. 06:56
  „Kedves fotelagy!

  Ugye akkor is ez lenne a véleményed ha a Te hugodat követte volna "véletlenül" egy férfi a WC-ben miután egy órán át molesztálta, aki mondjuk ne adj Isten mondjuk roma lenne. Esetleg tévedek? Lehetséges hogy a hozzászólásodban a tűrhetetlen közbiztonság miatt a gárdát hívnád Szegedre? Amit te alkalmazol az kettősmérce, ami ebben az ügyben történik az pedig nem boszorkányüldözés hanem igazságszolgáltatás.

  Ennyi.”
 • 33. Ebgondolat 2012. szeptember 11. 22:48
  „Ugye a jövőben nem egy senkiházi tróger lesz a jogi és ügyrendi bizottság elnöke, aki ellen ráadásul még vádat is emeltek? Mert ez végképp a legalja lenne mindennek!”
 • 32. fotelagy 2012. szeptember 11. 21:30
  „Szégyen ez a boszorkányüldözés”
 • 31. vmagdi 2012. szeptember 11. 21:09
  „politikuseknal ez a habitus feltetel.
  Mondjuk vicces part ez a jobbik, ez az elso amelyik lehuzta magat a klotyon mielott megdicsoulhetett volna, a beterdeles a kormanypartnak, a sok aluliskolazott bunozo.. odaalltak a kertkapuhoz benyultak a racson, bezartak a kaput a kulcsot meg nem a hatuk moge dobtak.... :_)))”
 • 30. kormoska 2012. szeptember 11. 20:59
  „Régebben olvastam már az esetről.De hogy a(szélső)jobbikos a jogi-közrendi bizottság élén áll,ezt idáig nem hallottam.Friss 19 éves pipihús kellett volna a képviselő úrnak,s mikor kivezetnék kirúgatná a munkáját végző biztonsági őrt?Ejnye-ejnye.
  Legalább erről a bizottsági elnökségről lemondhatna,de nem fog.....,talán a párttársai majd felszólítják erre.”
 • 29. mirr-murr 2012. szeptember 11. 19:27
  „Csinom Palkó - nálad a pont!”
 • 28. saturnus 2012. szeptember 11. 19:02
  „Le kell neki mondania a képviselő mandátumáról,”
 • 27. csinompalkó 2012. szeptember 11. 18:35
  „Hahahahahaha!
  Jogi? Ügyrendi? Közbiztonsági? Hahaha!
  Lehet a pasast fikázni, de azért emlékezzünk meg szelíd szeretettel azokról is, akik beválasztották.
  Ez van.
  Egyetemi város. Haha!”
 • 26. Yaqy 2012. szeptember 11. 18:18
  „Minden pártnak megvannak a szutyok emberei. A fidesznek, a komcsiknak, az lmp-nek és a jobbiknak is. Aki a beosztásával fenyegetőzik, vagy visszaél az simán egy tetü. Mivel nincs politikai elitünk, csak söpredékünk,hitványnál hitványabbakból, mit várunk? Ez van. Teljesen új emberek kellenének, akik nem pártérdeket, hanem a polgárokét képviselik. Annak idején megboldogult nagyapám mondta /náluk még leseperték a padlást/ addig itt nem lesz rend fiam ameddig Záhonytól Nagykanizsáig nem lóg minden villanyoszlopon egy politikus. Csak így lehet rendszert váltani. Milyen igaza volt :)”
 • 25. mediashreck 2012. szeptember 11. 17:40
  „24. MW2012

  Hol irtam en a magyar viszonyokrol...?
  A 23-ik hozzaszolasban semmikepp!
  Az en hozzaszolasaimnak Vilagot atfogo, hogy ne mondjam-,
  Vilagot összbehalozo ertekei vannak!

  Az Isten örizzen meg engem attol, hogy
  beleszoljak Magyarorszag belügyeibe...!”
 • 24. MW2012 2012. szeptember 11. 17:10
  „23. mediashreck 2012.09.11. 16:06

  Mégis itt vagy állandóan. Nincs elég munkád a "hazádban"? Vicces pofa vagy...a távoli észosztó. De látod, itt nincs szükség rád.”
 • 23. mediashreck 2012. szeptember 11. 16:06
  „Amilyenek a hozzaszolok, olyanok a politikusaik!
  Neveletlenek, udvariatlanok, kinjukban szemtelenek,
  nyersek es faragatlanok.

  Ritka egy hülye nepseg.”
 • 22. okz63 2012. szeptember 11. 16:03
  „Legalább lemondott már a képviselőségéről? Ideje helyette egy normálisabb embert delegálni...”
 • 21. papika56 2012. szeptember 11. 16:02
  „Garázdaságért : min 3 év börtön, és azonnal kirugni minden pozicióból DE AZONNAL !!!”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csajok, gyerekek, ˝őrültek˝: robog a nyári fotópályázat

Lassan egy hete tart a delmagyar.hu nyári fotópályázata: a képek csak jönnek és jönnek, és mi nem győzünk ámulni. Tegyék meg önök is! Tovább olvasom