Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Felfüggesztett szabadságvesztést kért az ügyészség Keresztúri Farkas Csabára

Felfüggesztett szabadságvesztést kért az ügyészség Keresztúri Farkas Csabára

Szeged - Nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt az ügyészég Keresztúri Farkas Csaba, a szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke ellen.

Delmagyar.hu - mti - 2012.09.11. 13:07
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

A vádirat szerint tavaly novemberben a szegedi, Ady téri tanulmányi és információs központban (TIK) megrendezett egyetemi jogászbálban a jobbikos politikus hajnal 1 óra körül ittasan közeledett az ügy két másik vádlottja, egy testvérpár húga felé, próbált udvarolni neki, majd bement utána a női mosdóba. Onnan a biztonsági őrök tessékelték ki, egyiküket megfenyegette azzal, képviselőként elintézi, hogy elveszítse állását.

Az első tettlegességre ezután a lány egyik bátyja és a képviselő között került sor, az összetűzés kezdeményezője a politikus volt – tájékoztatott Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Hajnali 3 óra környékén Keresztúri Farkas Csaba ismét megpróbált beszélgetésbe elegyedni a lánnyal, amit a másik fivér észrevett, és próbálta megvédeni húgát. A politikus meglökte a férfit, és dulakodás alakult ki köztük, aminek a biztonsági szolgálat vetett véget – tájékoztatott Szanka Ferenc.

Egyik vádlott sem fordult orvoshoz, így utólag nem lehet megállapítani, milyen sérüléseik keletkeztek, az azonban biztos, kirívóan közösségellenes magatartásuk megbotránkozást keltett a jelenlévőkben.

Az ügyészég vádindítványában a képviselőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte, a testvérpár esetében csak próbára bocsátást javasol, mivel nem ők voltak a kezdeményezői az összetűzésnek – nyilatkozta a szóvivő a távirati irodának.

Keresztúri Farkas Csaba az MTI megkeresésére elmondta, a vádemelésről egyelőre nem kapott írásban tájékoztatást, érdemben csak a vádirat elolvasása után tud reagálni.

A delmagyar.hu többször foglalkozott az egyetemi jogászbálon történtekkel. A tavaly novemberi eset után Keresztúri Farkas Csaba úgy nyilatkozott portálunknak: „a rendezvényen részt vettem, ahol távozóban egy társaság inzultált, sértett voltam." A politikus kérdésünkre elmondta: nem igaz, hogy egy 19 éves lány után ment a női vécébe. „Soha nem nézem, hogy éppen ki után lépek be egy mosdóba. Véletlenül nem a férfimosdóba nyitottam be, ami bármelyikünkkel előfordulhat" – nyilatkozta.

Hogyan lett sértettből gyanúsított? – kérdeztük márciusban Keresztúri Farkas Csabától. – Úgy, hogy az eljáró és a meghallgatásomat személyesen vezető Békés megyei bűnügyi osztályvezető így ítélte meg a tényállást – mondta a jobbikos képviselő. Ugyanakkor hangsúlyozta: – Nem én loptam el a kabátot, hanem az enyémet vitték el. Azaz nem én ütöttem, hanem én kaptam a pofont. Könnyű kiszámolni: én egyedül voltam, tehát a háromból én voltam kisebbségben.

Keresztúri Farkas Csaba az eset után és márciusban is azt válaszolta kérdésünkre: nem mond le a szegedi közgyűlés jogi bizottsági elnöki tisztéről, illetve képviselői mandátumáról.

Korábban írtuk:


Nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt az ügyészég Keresztúri Farkas Csaba, a szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke ellen – közölte Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden.

A részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

1234 következő >> végére >>> 40 hozzászólás
Moderálásra küldöm 40. favágó 2012.09.12. 11:53

38! Az elnevezéséből ítélve van köze KFCS-hez, mivel a mozi és az IH élén is az ő embere ül!
De ez a fölfüggesztés tetszik!:-) Kár hogy Szegeden nincsen már kendergyár!:-))

Moderálásra küldöm 39. macs 2012.09.12. 10:59

Biztosan régimódi vagyok, de egy képviselő NEM viselkedhet így! Vannak alapvető társadalmi normák, amiket neki is be kell tartani, sőt neki kéne igazán betartani!
Remélem a pártja visszahívja, hiszen szégyent hozott rájuk.

Moderálásra küldöm 38. dondongó 2012.09.12. 10:37

36. Mozimasiniszta 2012.09.12. 09:18

A bugyizó csávó magántitkára vagyol?:))))

Moderálásra küldöm 37. gondolom 2012.09.12. 09:38

Ezek megtehetnek mindent ,zaklatás,részegeskedés képviselőként, az ügyészség meg segit neki,ilyen gyenge vádemeléssel. Nem hiába mondják :holló a hollónak...

Moderálásra küldöm 36. Mozimasiniszta 2012.09.12. 09:18

25.-ös ! állati vagy...de akkor miért nem maradsz az óladban ?
27.-es ! +1pont 33.-as ez a saját minősítésed is...

Moderálásra küldöm 35. Együgyű 2012.09.12. 09:10

,,Felfüggesztett szabadságvesztést kért az ügyészség Keresztúri Farkas Csabára"
Szegedi (közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke) városháza alatt jó pénzért üldögélő jogi képzettségű fő muftijára az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért. Pedig jogi diplomával rendelkezik és befolyásos haverokkal. A szegedi ügyészség nem fél, hogy képviselőként elintézi, hogy elveszítsék állásukat. (Költői kérdés volt. Választ nem várok!) Ezután még a képviselő úrnak lesz képe dolgozgatni közpénzen, a városházán. Kik veszik majd ez után komolyan a közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának határozatait, ha a vezető sem tartja be a rá is vonatkozó szabályokat. A helyi Fidesz-KDNP atyai, vallásos pártjának a budapesti jobbikos vezetőket önön érdekük miatt is most már meg kellene kérni, hogy egy másik ne ilyen jogi és nyilvánosan hazudozó képviselőt adjanak Szegednek.
Égés ez már így is nekik és a jobbiknak is. Persze az itteni szavazatoknál… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 34. realtime 2012.09.12. 06:56

Kedves fotelagy!

Ugye akkor is ez lenne a véleményed ha a Te hugodat követte volna "véletlenül" egy férfi a WC-ben miután egy órán át molesztálta, aki mondjuk ne adj Isten mondjuk roma lenne. Esetleg tévedek? Lehetséges hogy a hozzászólásodban a tűrhetetlen közbiztonság miatt a gárdát hívnád Szegedre? Amit te alkalmazol az kettősmérce, ami ebben az ügyben történik az pedig nem boszorkányüldözés hanem igazságszolgáltatás.

Ennyi.

Moderálásra küldöm 33. Ebgondolat 2012.09.11. 22:48

Ugye a jövőben nem egy senkiházi tróger lesz a jogi és ügyrendi bizottság elnöke, aki ellen ráadásul még vádat is emeltek? Mert ez végképp a legalja lenne mindennek!

Moderálásra küldöm 32. fotelagy 2012.09.11. 21:30

Szégyen ez a boszorkányüldözés

Moderálásra küldöm 31. vmagdi 2012.09.11. 21:09

politikuseknal ez a habitus feltetel.
Mondjuk vicces part ez a jobbik, ez az elso amelyik lehuzta magat a klotyon mielott megdicsoulhetett volna, a beterdeles a kormanypartnak, a sok aluliskolazott bunozo.. odaalltak a kertkapuhoz benyultak a racson, bezartak a kaput a kulcsot meg nem a hatuk moge dobtak.... :_)))


40 hozzászólás1234 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...