Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Félgőzzel dolgoznak a hivatalok

Szeged - A törvény eddig is engedte, de kötelezővé csak egy idei márciusi kormányrendelet tette a közigazgatási szünetet. Hétfőtől öt héten át takarékon dolgoznak az állami hivatalok.
– 3–6 hét ügyintézési időt ígértek június elején, de biztattak a hivatalban: egyedülálló anyaként megkapom a garzont. Erre alapozva fölmondtam a drága albérletemet. Eltelt a 6 hét, de hiányzik egy aláírás, állítólag épp szabadságra ment az is, aki helyettesít – kezdi mesélni kálváriáját a szegedi Szűcs Judit, aki csecsemőjével kénytelen ismerősöknél meghúzni magát addig, amíg minden pecsét és szignó rákerül a lakáskiutalásra.

– Nagyon egyedi ügyben esetleg előfordulhat, hogy az ügyintézési határidővel csúszunk. De a februárban elkészülő éves szabadságolási tervünk, illetve a munkaköri leírások tartalmazzák a helyettesítések rendjét, s ebbe beletartozik az aláírás is. „Szabadság" miatt nyáron sem csúszhatnak az ügyek – jelenti ki Herédi Edit. A szegedi önkormányzati hivatal aljegyzője hozzáteszi: egy-egy munkatársuk legfeljebb 2–3 hétre megy nyári pihenőre. Az évi 700–800 ezer ügyiratforgalom mellett föl sem merült, hogy Szegeden bevezessék a nyári közigazgatási szünetet.

– Görgetik maguk előtt a ki nem vett szabadságos napokat a köztisztviselők. E tarthatatlan helyzeten kívántunk változtatni azzal, hogy most először 2 hetes szabadságot engedélyeztünk a dolgozóknak – magyarázza Algyő jegyzője, Varga Ildikó, hogy a községházán augusztus 1. és 20. között miért korlátozzák az ügyfélforgalmat. A 24 köztisztviselő közül csoportonként 1–2, összesen 5–6 dolgozik majd az utolsó nyári hónap első felében. Csak hétfőnként délelőtt, szerdánként délután, míg péntekenként délelőtt fogadják az ügyfeleket. Az új rendtől remélnek némi energiamegtakarítást is.

Csongrád megye kistelepülései közül például a 12 személyes tömörkényi és az 5 köztisztviselőt alkalmazó forráskúti hivatal az eddigi módon, éves szabadságolási terv alapján nyaral. Ellenben például Ásotthalmon és Zákányszéken is tartanak közigazgatási szünetet. A zavartalan ügymenetet és feladatellátást biztosítják – közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság, mikor bejelentették: az állami hivatalokban július 18-án kezdődik és augusztus 20-áig tart a nyári szabadságolási csúcs.

Olvasóink írták

  • 3. bánki 2011. július 20. 22:22
    „Ezek szerint 25 % minimum felesleges !”
  • 2. deszkás 2011. július 20. 15:08
    „És közelebb hozzák az emberbaráti hivatalokat hozzánk. Mondotta vala Lázár János. A járási hivatalokról meg "álmodoznak" nagyjaink. Mondom én jó lesz nekünk.”
  • 1. anyahajókabinajtóhajtogató 2011. július 20. 12:15
    „Én meg bent aszalódok egész nyáron a légkondi nélküli üzletben, elmehetek talán egy hétre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cápák, aligátorok a panelrengetegben

A cirkuszi és a színházi műfajt ötvözi az olasz Circo Acquatico Bellucci, amely július 24-éig marad a Gáz utca és a Makkosházi körút közötti zöldterületen. Tovább olvasom