Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Félig meztelen költőnő

Szeged - Léleksztriptíz címmel jelentette meg első önálló verseskötetét a szentesi Viola Szandra. A fiatal szerző tizennégy éves korában írta meg hasonló címmel első költeményét, azóta folytatja a lelki értelemben vett kitárulkozást.

A kisasszony a tökéletes múzsáról álmodik, az eszményi férfiról. A verseiben megalkotja Őt, a valóságban viszont sokszor előfordul, hogy csalódnia kell. A szerelmét sokszor magasabbra emeli, mint amilyen ténylegesen – ez jót tesz a költeményeknek. A fennkölt írásokat a róla készült aktfotókkal díszítette kötetében Szandra, aki azt mondja, ez a kis könyvecske láttatja őt belülről és kívülről egyaránt. A fotókat Lékó Tamás, a sakkozó Lékó Péter fivére készítette. A képek izgalmassá teszik a kötetet nemcsak tartalmában, hanem küllemében is.

Viola Szandra aktfotói díszítik verseskötetét A szerző felvétele
Viola Szandra aktfotói díszítik verseskötetét 
A szerző felvétele

A szerző nagyon büszke arra, hogy a szentesi könyvtárban az olvasók figyelmébe munkáit volt gimnáziumi magyartanára, Lucza Istvánné ajánlotta. Szavai szerint a tanárnő konzervativizmusa jótékonyan hatott szellemi fejlődésére, most az Új Átlók Művészeti Társaság vezetője, Kárpáti Kamill a legfőbb értője és kritikusa. A huszonegy esztendős fiatal nő a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója magyar–kommunikáció szakon, szenvedélye a tánc.

Olvasóink írták

 • 7. Gábor mester 2008. november 02. 22:03
  „Valaha a szentesi Horváth Mihály Gimnázium végzőseként a Diákírók, Diákköltők II. Országos Találkozóján 1972-ben dícséretet kaptam, itthon pedig szégyellnivalóan egy azaz EGYSZÁZ forint támogatást. (Az iskolából a későbbi kiváló színész, Bácskai Jancsi volt még, a megyéből, Szegedről Tanács István.) Alkotókört szerveztem, amit minden eszközzel igyekeztek ellehetetleníteni az akkori pártállami vezetők. A gimnázium és a könyvtár máig nem hajlandó tudomást venni rólam. Igaz, nekem "csak a" néhai Tóth Ernő volt a magyartanárom...
  Azóta rájöttem, mi lehetett a baj: nem ugráltam félmeztelenül szünetben az udvaron, verseimet szavalva. Ezt a poént egy bizonyos Ladik Katalin már lelőtte...”
 • 6. Lutetia 2008. október 29. 15:10
  „A PPKE-re kizárólag hívők járnak? És mi módon kérik ezt számon a felvételi eljárás során? :-)
  Ne legyünk már ilyen naivak! Attól, hogy katolikus egyetem, ugyanolyan oktatás folyik ott is, mint bárhol máshol, semmiféle ideológiai ill. felekezeti kritériumnak nem kell megfelelniük a hallgatóknak.”
 • 5. http://iwiw.hu/pages/image/albumdata.jsp?userID=9630358 2008. október 29. 14:59
  „itt még róla.. bikinis kép is.
  Aki hívő még lehet vonzó”
 • 4. meztelen? 2008. október 29. 12:08
  „már megint borzasztó a cím!”
 • 3. Borat 2008. október 29. 12:00
  „Te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak nem láttad a Borat c. filmet??”
 • 2. m 2008. október 29. 11:05
  „"Mennyi?"
  ""A huszonegy esztendős fiatal nő a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója magyar-kommunikáció szakon, szenvedélye a tánc."
  Olvasni tudsz?”
 • 1. Borat 2008. október 29. 09:20
  „Hmm...jóféle! Mennyi??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmasat buktak a kishalak a tőzsdén

Szeged - Hatalmasat buktak a szegedi politikusok az OTP- és Mol-részvényeikkel a tőzsdén a gazdasági… Tovább olvasom