Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Felismerhetetlenné vált pulit láttak az Auchannál

Felismerhetetlenné vált pulit láttak az AuchannálVásárlók etették meg az elgyötört pulit.
A szegedi Auchan parkolójában találtak a vásárlók a fekete pulira hétfő délelőtt, elhanyagoltsága évek eredménye lehet. Megetették, de mire az állatvédőrség kiért, eltűnt.
A szegedi Auchan áruház parkolójában találtak rá vásárlók a képen látható fekete pulira hétfő délelőtt. Konzervvel meg is etették. Telefonhívásuk nyomán a Dél-alföldi Állatvédőrség sietett a szörnyű állapotban lévő kutya segítségére, de amikor a helyszínre értek, már nem találták ott. A szervezet saját Facebook-oldalára is feltette a puliról készült fotókat, valamint egy néhány másodperces videót. Az állatvédők szállítást, kozmetikát és orvosi költségeket egyaránt biztosítanak, és arra kérik az olvasókat, hogy aki ismét látja a kutyát, adjon neki ideiglenes szálláshelyet!

Facebook-bejegyzésükben azt is megemlítik, hogy a puli nem barátságos, ugyanakkor nagyon sovány és alig bír járni. Kérdésünkre Meznerics Tünde, az állatvédőrség ügyvivője elmondta, hogy idős kutyáról lehet szó, a kóros soványság mellett látásproblémákkal is küzdhet. Barnára színeződött, széles sávokban összetapadt, nemezesedett szőre egyértelműen gondozatlanság következménye. Az ügyvivő szerint az ilyen fokú elhanyagoltság akár évek eredménye is lehet. Állatorvos egyelőre nem vizsgálta meg, de Meznerics szerint a kutya, amennyiben ideiglenes befogadót találnak neki, megmenthető, és életben maradhat.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállították az új uszoda látványterveit - nézze meg galériánkat!

Kiállították az új uszoda látványterveit - nézze meg galériánkat!
Az Etelka sori új, fedett sportuszoda tervpályázatához benyújtott 20 pályaműből nyílt kiállítás… Tovább olvasom