Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Felismeri-e Frank Józsefet?

Új játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
FRANK JÓZSEF

A szegedi járókelőknek ezúttal Frank József fotóját mutattuk meg. A Csongrád megyei közgyűlés elnökét, a Gabonakutató Kht. volt főigazgatóját, Széchenyi-díjas címzetes egyetemi tanárt első látásra senki nem ismerte fel. Kis gondolkodás után a legtöbben politikusnak vagy orvosnak gondolták őt.

Blaha Edit üzletvezető:


– Nem tudom, ki lehet a képen. Mivel kampányidőszak van, biztosan politikus. Nemrég volt a névnapja? Vasárnap? Valamilyen József? A vezetéknevét akkor sem tudom. Ő a megyei közgyűlés elnöke? Frank Józsefnek hívják? Soha nem hallottam róla. Hogy mivel foglalkozhatott korábban? Orvos, professzor? Köze van a tudományhoz? Biológus? Inkább növényekben gondolkodjak? Ő volt a Gabonakutató Kht. főigazgatója? Erről sem tudtam eddig.

Rully Szabolcsné nyugdíjas:


– Tősgyökeres szegedi vagyok, mégsem ismerem. Pedig tudnom kellene! A vonásai alapján politikus lehet. Miből következtetek erre? Éppen úgy néz ki, ahogy egy politikus. Frank József, a megyei közgyűlés elnöke? Nem hallottam róla. Hogy mi lehet civilben? Mérnök vagy orvos? Nem? Széchenyi-díjat is kapott? Végül is okos embernek tűnik. Valami tudós lehet... A gabonakutató intézetnek volt az igazgatója? Sajnálom, hogy nem ismertem fel.

Oroszi Márton tanuló:

– Nem tudom, ki lehet a képen. Az arcvonásaiból arra következtetek, hogy valami politikus lehet. Nem tudom megmondani, miért ez ugrott be elsőre. Frank Józsefnek hívják és a megyei közgyűlés elnöke? Még soha nem hallottam a nevét. Hogy mi lehet civilben? Mondjuk orvos. Nem? Köze van a tudományhoz? Akkor csak tanár lehet! Kitaláltam? Igen? Az arcvonásai alapján eléggé szigorúnak tűnik. Nem szeretnék nála vizsgázni.

Kónya István nyugdíjas:


– Nagyon ismerős, de így hirtelen nem tudom hova tenni. Biztos, hogy politikus. A gabonakutató intézet volt igazgatója? Így már beugrott az arca, bár nem szokott sűrűn szerepelni a médiában. De a nevét akkor sem tudom megmondani. Frank Józsefnek hívják és a megyei közgyűlés elnöke? Persze, már hallottam róla. A fotó alapján egy rendes, tisztességes embernek gondolom. Valószínűleg a munkáját is jól végezheti, különben nem lehetne elnöki pozícióban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sándor Klára és a pult

Sándor Klára, az SZDSZ–MSZP szegedi jelöltje a Klauzál téren és a mórahalmi vásárban… Tovább olvasom