Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Felismeri-e Katona Gyulát?

Játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismerik őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?

KATONA GYULA

A járókelőknek ezúttal Katona Gyula fotóját mutattuk meg. Szeged-Móraváros önkormányzati képviselőjét mindenki felismerte. Ez nem is volt meglepő, hiszen abban a városrészben kérdezősködtünk, amelyet 27 éve folyamatosan ő képvisel a városházán – a rendszerváltás előtt is tanácstag volt.

Börcsökné Pataki Zsuzsa főállású anya:


– Hah! Ő Katona Gyula. Ő itt a képviselő. A munkájáról nem tudok sokat mondani, mert csak három éve lakunk Móravárosban. Az biztos, hogy azóta ő itt a képviselő. Szerintem jól látja el a feladatát, különösen a városrészben történő lopásokra szokott odafigyelni. Már személyesen is találkoztam vele. Egy aranyos, szimpatikus embert ismertem meg személyében. A fotón kicsit mogorván néz, de az életben mindig mosolygós.

Hajdú Józsefné nyugdíjas:


– Katona Gyula van a képen. Ő a mi képviselőnk. Jó sok ideje van már a politikai életben, az biztos. Tizenhárom éve lakunk itt – ennek a városrésznek a neve összenőtt Katona Gyuláéval. Arról is tudok, hogy a csatornázási vállalatnak is ő a főnöke. Nemrégiben virágosztás volt a körzetünkben, akkor is becsöngetett hozzánk, hogy mikor, hova kell mennünk. A kép egy kicsit csalóka, mert egy szigorú ember benyomását kelti.

Szabó Tamás tanuló:

– Katona Gyula van a képen, a kerület hivatalos embere. A pontos titulusát nem tudom. Önkormányzati képviselő? Igen, ez a helyes megnevezés. Sokszor láttam, ahogy az autójával végiggurul a környéken. Gondolom, így szokott járőrözni és figyelni, minden rendben megy-e. Túl mélyen nem látok bele a munkájába, de a környéken lakók mindig elégedetten emlegetik a nevét. A portré alapján egy megfontolt embert látok.

Kalmár János nyugdíjas:

– Mutassa nyugodtan a képet, csak ismerjem fel! Hát hogy a fenébe ne ismerném! Ez a Katona Gyula! Sokat szoktunk beszélgetni egymással. Tegező viszonyban nem vagyunk, de mindig baráti a hangulat közöttünk. Meg vagyok elégedve a munkájával. Persze van gondja bőven, ami a fotón is jól látható. Pláne most az árvíz miatt. Sokszor volt kint a gátakon, egész éjszakákon át. Ahol tud, mindig segít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szponzor nélkül nem megy

Szponzori támogatás hiányában elmarad az idei Dömötör-díjátadó gála Szegeden. A Májulás, a… Tovább olvasom