Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Felismeri-e Király Leventét?

Új játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
Király Levente

Ezúttal Király Levente fényképét mutattuk a szegedi járókelőknek. A Szegedi Nemzeti Színház Kossuth-díjas színészét, a társulat örökös tagját a megkérdezettek fele látta már színpadon, de a neve nekik sem jutott eszükbe. Első ránézésre – főként a szakálla alapján – mindnyájan bölcs embernek, elsősorban művésznek vagy írónak gondolták.

Vass Máté gimnazista:

– Ismerős valahonnan, de nem tudom. Tényleg nem tudom. Inkább művészembernek mondanám. Az? Megfontoltnak látom, komolynak tűnik. Színész? Nem, nem hinném. Tényleg, itt játszik Szegeden? Nem jutnak eszembe itteni színésznevek. Király Levente? Nem ismerős. Pedig színpadon is láttam már valamilyen darabban, arra emlékszem. A családdal néztük meg, és a neve megmaradt. Kár, hogy nem ugrott be.

Vidéki Tamás gimnazista:


– Nem rémlik semmi. Láttam már a játéksorozatot az újságban. Mindig föl is ismertem az arcokat. Névvel, foglalkozással megmondtam, kiről mit lehet tudni. Őt viszont nem ismerem. Szakállat például manapság inkább „bölcsészebb" emberek növesztenek. Bölcsész, de mi lehet?! Művész? Nem lehet színházi rendező. A szegedi színházzal kapcsolatos? Pedig az ottaniakat, azt hittem, ismerem. Király Levente? Természetesen hallottam a nevét.

Tetjak András ács:


Nem tudom. Szegedi? Úgy sem jut eszembe. Valamilyen okos ember. A szakálla... Ahogy elengedi a szakállát. Művész? Nem? Ennél több segítség kellene. Színház? Akkor inkább írónak mondanám. A szemeit figyelem, az mindig nagyon sokat elárulhat. Egyenes a tekintete. Mozdulatlanul figyel. Mélyek a szemgödrei. Színész? Akkor majdnem eltaláltam. Nem járok színházba. Király Levente? Nem hallottam még a nevét.

Sajtos Józsefné rokkantnyugdíjas:


– Hú, de ismerős, igen. Járatjuk a Délmagyarországot, mégsem tudom megmondani így elsőre. Milyen cikk mellett is láthattam a képét... Politikus. Vagy író? Ez jobb irány? Szegedi színész? K. L. a monogramja? Nem ugrik be ilyen hirtelen. Király Levente? Ja, persze, egyértelmű. Láttam régebben játszani. Emlékszem rá fiatalkorából. Természetesen kissé vékonyabb volt akkoriban. Egymás után aratta a nagy sikereket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától bontják a piacot a Szent István téren

Tegnap végleg el kellett költözniük a szegedi Szent István téri árusoknak. Ma elkerítik a területet,… Tovább olvasom