Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Feljelentené a szakszervezet az SZKT-igazgatót

Feljelenti a bíróságon a Szegedi Közlekedési Kft. vezetését a sztrájkkészültségben lévő érdekképviselet, ha továbbra sem tesz eleget a sztrájktörvényben előírt egyeztetési kötelezettségének a bérekkel kapcsolatban – áll a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének (BTDSZ) közleményében.
A BTDSZ pazarlást is gyanít az SZKT-nál, ennek kivizsgálására a közgyűlést kérik fel hamarosan. Megírtuk: a múlt heti pesti tárgyalásra az ügyvezető nem ment el, ezzel Szabó István BTDSZ-elnök szerint súlyosan megszegte a sztrájktörvényben előírt egyeztetési kötelezettségét. A tavalyról bennragadt, összesen 1651 nap szabadság idén összesen mintegy 15 millió forintos kifizetési többletet jelent. Emiatt, valamint a könyvvizsgálói eredmény és egyéb információk alapján felmerül a cégnél a pazarlás gyanúja is.

Tóth István Tibor, az SZKT ügyvezetője megkeresésünkre elmondta, a bértárgyalásra vonatkozó állítás valótlan, mert többször megírta, hogy nem tud Pestre utazni. Szegeden nyitva áll az ajtaja, hogy a szegedi cég szegedi munkavállalóiról a szegedi érdekképviselettel egyeztessenek. Megismételte, amit korábban nyilatkozott, vagyis hogy nincs pénz, nincs miről tárgyalni, mert a tulajdonos önkormányzat nem fizeti ki a megrendelt szolgáltatás ellenértékét. Feltette a kérdést: ha bepereli az önkormányzatot, mögé állnak és együtt perelnek vele? Pazarlásról a könyvvizsgálói jelentésben nincs szó, az egyéb információkat nem tudni, honnan szerzi a BTDSZ. Ez már súrolja a rossz hír keltését. Az SZKT-igazgató elgondolkozik egy ellenfeljelentésen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a visszaszerzett Virág Cukrászda teljes leltára

Számtalan berendezési tárgy tűnt el a Virág cukrászdából, sok eszközt pedig megrongáltak. Tovább olvasom