Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Feljelentette Magyar Annát Tóth Péter

Szeged - Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt a Csongrád Megyei Főügyészségen feljelentette szerdán Magyar Annát, a megyei közgyűlés elnökét Tóth Péter.
A Jobbik megyei önkormányzati képviselője elmondta: álláspontjuk szerint Magyar Annának nem volt joga aláírni október 4-én azt a szerződést, amely szerint január elsejével az állam átveszi a megyei önkormányzatok által fenntartott intézményeket. A tulajdonosi jogokat az önkormányzat közgyűlése gyakorolja, az elnöknek nem volt felhatalmazása dönteni. Tóth Péter hangsúlyozta: nem csupán szándéknyilatkozatról van szó, hanem szerződésről. Szerinte elfogadhatatlan, hogy egy október 4-i döntésről utólag, az október 14-i rendkívüli közgyűlésen tájékoztatják a képviselőket. Más megyékben rendkívüli közgyűlésen, az aláírás előtt módosították a vagyonrendeletet. Ez Csongrád megyében nem történt meg. Tóth szerint „Rákosi Mátyás mind a tíz ujját megnyalná", ha látná, hogyan számolja fel Orbán Viktor miniszterelnök az önkormányzatiságot. „Az ellenállásra szükség van, abban jók vagyunk, és ott leszünk" – fogalmazott a Jobbik megyei elnöke.

Feljelentést tett szerdán Toroczkai László is ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés gyanúja miatt a megyei önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő nagymágocsi Károlyi-kastély tavának bérleti szerződése miatt. A jobbikos megyei önkormányzati képviselő az ügyészség épülete előtt elmondta: a kastély és 41 hektáros parkja felbecsülhetetlen érték, a megye pedig nem gondos gazdája az ingatlannak, az épület és a park is elhanyagolt.

A parkban lévő 10 hektáros tavat és a körülötte lévő 15 méteres sávot – amelyen az egykori csónakház épülete áll – a megye havi 60 ezer forintért adja bérbe. Az épületben a bérlő büfét működtet, egy napi horgászjegyért pedig 1500 forintot kér. Számításaik szerint az éves bérleti díjat egy hónap alatt kitermeli a tó és a ház. – A havi 60 ezer forintos bérleti díj annyira alacsony, hogy joggal merül fel a hűtlen kezelés gyanúja – mondta Toroczkai László.

Reagálás a Tóth Péter megyei képviselő sajtótájékoztatóján elhangzottakra

A Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a pénteki rendkívüli közgyűlési ülésen részletesen tájékoztatja a képviselőket a miniszterelnökkel megkötött politikai szándéknyilatkozat jellegű megállapodásról. A közgyűlés elnöke a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el, ahogyan azt a szóban forgó megállapodás záró mondata is tartalmazza. Tudomásunk szerint egyébként Bács-Kiskun megyében a vagyonrendeletet 2011-ben egyáltalán nem is módosították.

Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata

Olvasóink írták

 • 18. bubuk 2011. október 14. 08:34
  „Japánnak császára van, Horthyszobor, nem királya.”
 • 17. pajzanko 2011. október 14. 07:42
  „14 Tocsonai Megmondom én neked ki kerül ki győztesen: KFCS!!!!!!!Tóth Pétert jól megvezették,de gondolom ez volt a cél.A tudás és az ész mégis csak Kereszturi Csabánál van. Gratula.”
 • 16. joy 2011. október 14. 06:56
  „A központosított hatalom kialakítása = diktatúra megvalósítása.”
 • 15. 570618 2011. október 13. 19:37
  „Sajnos az a szomorú, hogy az idős beteg emberekkel már senki nem foglalkozik.Ők élhetnek embertelen körülmények között, közben mások gazdagodnak rajtuk.”
 • 14. varadipal 2011. október 13. 11:54
  „Hiába nyírják egymást, csak nem akarnak elfogyni.”
 • 13. Horthyszobor 2011. október 13. 10:13
  „Sajnos ez egy nagyon csúnya ügy. Akárki is csinálja. Az a baj, hogy nem látunk bele és a 2/3-d nem fogja kiadni Nusi nénit. pedig megérdemelné. Egyszer talán majd rend lesz kishazánkban. Félek tőle, komoly véráldozatokkal fog járni. De gyermekeink jövője ha minden így folytatódik meg van pecsételve. RABSZOLGÁK LESZNEK! Saját hazájukban.
  A gazdag emberek egy valamit felejtenek el, de nagyon. A vagyon nem tudja átvinni a másvilágra, illetve pár család kivételével (Japán királyi család) egy sem tudta még a vagyonát megőrizni évszázadokon át!!! A vagyon mindig átalakul! A mostani népszámlálás is egy valóságos vagyonosodási vizsgálat. Lesz megint 1948??? Államosítás??? Ha egyszer volt akkor??? Nem lehet többet??? Ez az egész történet nem ennek a kezdete???”
 • 12. sss 2011. október 13. 09:51
  „A nagymágocsi kastély és a parkja gyönyörű! Sajnos valóban eléggé elhanyagolt állapotban van.
  MA feljelentésével kapcsolatban nyilván senki nem hiszi az, hogy bármi komoly lesz amíg a jelenlegi király regnál.
  Szánalmas kis kacsaúsztató ez <moderálva>”
 • 11. Tocsonai 2011. október 13. 09:22
  „Mégiscsak igaz a hír, hogy átrendeződés van a szegedi Jobbik-on belül. A régi gárda kezd kényelmetlenné válni a KFCS platform számára. Tóth Úr beleszaladt a csapdába mert a hamis vád is bűncselekmény, és azt mindannyian tudjuk, hogy Magyar Annát a független ügyészség ártatlannak fogja találni. Toroczkai Úr nem követte el ezt a hibát és Ö csak ismeretlen tettes ellen tette meg a feljelentését. Érdekes adalék: KFCS ha teheti elkerüli, hogy együtt mutatkozzon a Tóth Péter által képviselt vonallal. Hogy melyikük jön ki győztesen? Az még a jövő zenéje.”
 • 10. tonyk 2011. október 13. 07:58
  „És a független ügyészség, milyen mélyre fogja eldugni azt a feljelentést?”
 • 9. y-akta 2011. október 12. 22:19
  „-Egy jól bevált és gyakorlott magyar tevékenység: intézkedünk, azután majd megtudják az érintettek.
  -Egyébként, ha lepasszolják az intézményeket, akkor, mint közgyűlés már csak részfeladatokat fog elvégezni?....remélem részbérért és részszemélyzettel!”
 • 8. Beroesz 2011. október 12. 22:10
  „Az ügyészségen jelentett föl egy fideszes hivatalnokot... Hűűha:-)”
 • 7. deszkás 2011. október 12. 19:55
  „9349... Arról beszél akiket miért miért nem de nem tudtak (moderáltam magam)a TV székháznál azonositani”
 • 6. Larsson 2011. október 12. 19:52
  „Mindent így csinál a fityisz, nincs min meglepődni...”
 • 5. manstein 2011. október 12. 18:35
  „Ha igaz, amit Tóth mond, akkor az rohadt nagy botrány.”
 • 4. saturnus 2011. október 12. 17:34
  „Gyerekek nem a nyuggerek fogják kitekerni a nyakát hanem a fiatalok mert,most már el lehetlenítette életüket.”
 • 3. Kissad 2011. október 12. 17:27
  „3. 9349779 2011.10.12. 16:09 - Ez valami robot szöveg?
  4. 9349779 2011.10.12. 17:09 - két ,,,,jobbikos,,,kinézetkelű - :D
  - Kopasz, bakancsos, turul madár tetkósak voltak? :-D”
 • 2. Logaritmus 2011. október 12. 16:08
  „A fideszesek majd a saját barátaik jobbikos feljelentését is lenyelik, sőt mosolyogva fognak majd kezet Keresztúri Farkas Csabával a következő alkalommal is. Szegeden most zúzza szét a Fideszt a Jobbik? Ügyesen csinálják. Ha betámadják a Jobbikot, akkor Keresztúri Farkas Csabát kellene támadniuk és kirakni a jobbikosokat a szegedi cégekből, ha lapító üzemmódba mennek át, akkor hogy néznek majd egymás szemébe? Magyarul már most a Jobbik táncoltatja a szegedi Fideszt.”
 • 1. horvathi 2011. október 12. 16:01
  „Péter!
  Ekkora hülyeséget életedben talán még sohasem csináltál!
  Okosabb maradtál volna, ha nem ugrasz rá ilyen ócska gumicsontra, akármennyire is szükséges látszat intézkedéseket tenni, hogy a sajtó a Jobbikról is írjon valamit.
  Ezzel a lépéssel a Jobbik, benne Tóth Peti magára húzta a bohócsapkát és elindult a tárgyánosodás útján....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatér Emma a Mátyás király térre

Ma este visszatér a Barátok közt című sorozatba Emma, Berényi András lánya. Tovább olvasom