Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Félkész a Jakab Lajos utca

Szeged – Emellett nem tudtunk szó nélkül elmenni, balesetveszélyes a felújított utca. Újraaszfaltozták, na de hogyan! – szólt a panasz a szegedi Jakab Lajos utcából.
Rókusi olvasónk elmondta még, hogy öklömnyi lyukat látott az aszfaltban, az esővíz-elvezető pedig 20 centivel mélyebben van, mint az út felszíne. Az útfelújítást koordináló Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. forgalomszervezőjétől, Deim Lajostól megtudtuk, az utca még nincs kész.
A kivitelező ugyanis azt a technológiát választotta, hogy a víznyelőket utólag helyezi szintbe. Kedden az eső miatt nem tudtak dolgozni az építők, szerdán viszont folytatták a munkát. Erre hívják fel a figyelmet a sebességkorlátozást és útszűkületet jelző táblák, és a víznyelőt körbe is kerítették. A műszaki átadáskor csak hiba- és hiánymentes, megfelelő minőségű munkát vesznek át.

A víznyelőket utólag helyezik szintbe az új aszfalttal. Fotó: Karnok Csaba
A víznyelőket utólag helyezik szintbe az új aszfalttal. Fotó: Karnok Csaba

A kivitelezőnek szeptember közepéig kell befejezni az útfelújítást nemcsak itt, hanem a város több pontján is. Megírtuk: heves vita árán osztotta szét áprilisban a közgyűlés szakbizottsága az idei 100,4 milliós járda- és útfelújítási keretet. Juhász Gyula elnök (Fidesz–KDNP) úgy összegezte a szócsatát, hogy a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. 452 milliós csomagot állított össze, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodája egy 354 milliósat és egy 1,2 milliárdosat.

Vagyis a 2,1 milliárdos igény 5 százalékára jut pénz. Megjegyezte, nem lehet igazságosan dönteni sem szakmai, sem politikai szempontból. A vitát az ő listája zárta le, amelyet a környezetgazdákéból szűkített le. Nagy Sándor alelnök (Együtt Szeged Frakció) szerint 99 százalékig fideszes képviselők utcáit javítják. A munkára a Colas Út Zrt. kapott megbízást a közbeszerzési eljárás végén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedély nélkül kezdték el bontani a Széchenyi téri műemlék épületet

Már kiverték a válaszfalakat, felszedték a padlót a a Széchenyi tér 2/A szám alatti épületben. Tovább olvasom