Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Felkészítik a télre az üres Kasst

Egy hete külső szépítgetés jeleit tapasztalhatták a járókelők a bezárt Kass Szállón. Kiderült azonban, szó sincs felújításról, „elrakják" télire az épületet. Ez a kis renoválás is milliós nagyságrendű kiadást jelentett.
Csak a sebeket tapasztják be a patinás épületen. Fotó: Schmidt Andrea
Csak a homlokzatot állították helyre és a csatornákat javították a Kass Szállón az elmúlt napokban – közölte lapunk érdeklődésére Molnár Sándor, a tulajdonos Questor Zrt. projektfelelőse. Hozzátette, a télre „készítették fel" az épületet. Ez a kis renoválás is milliós nagyságrendű kiadást jelentett.

Az elkövetkezőkben az Arany János utca felőli bejáratnál próbálnak olyan megoldást találni, hogy oda ne fészkeljék be magukat hajléktalanok, és ne legyen szemétlerakó sem.

Lapunk először 2004-ben írta meg, hogy a tulajdonos Questor Zrt. belátható időn belül hozzáfog a felújításhoz, s eltökélte: a Szeged történelmi belvárosában fekvő patinás épületet négycsillagos szállodaként nyitja meg. Tarsoly Csaba elnök-vezérigazgató akkor azt nyilatkozta, pályázatot nyújtottak be a Turisztikai vonzerők fejlesztése elnevezésű pályázatra, s minden további tervük ennek eredményétől függ. Saját erőből ugyanis nem képesek nekifogni a becslésük szerint közel kétmilliárd forintos rekonstrukcióhoz. A tavalyi év úgy telt el, hogy egy tapodtat sem haladtak előre.

A Questor részéről akkor nyilatkozók szerint még nem bírálták el a pályázatot. Újbóli érdeklődésünkre tegnap Molnár Sándor projektfelelős azt mondta el, sajnos nem sikerült nyerni a pályázaton. Szándékaik változatlanok, a felújításhoz végleges építési engedéllyel rendelkeznek. Jövőre újabb pályázatot adnak be. Hozzátette: nemcsak a szállodát szeretnék megnyitni a régi funkciókkal, étteremmel, bálteremmel együtt, hanem konferencia-központot is létesítenének, valamint a már szinte mindenütt elvárt wellness-szolgáltatásokat is kínálnák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késnek a költözések

Az ügyészséghez került már hónapokkal ezelőtt két patinás szegedi műemlék épület – azóta is… Tovább olvasom