Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Felkészültek a rohamra a szegedi virágárusok

Szeged - Kitűző és csuklódísz készül a ballagóknak virágból. Új trend, hogy az osztályok egyencsokrot kérnek. Régen nem számított az ár, most azonban ezzel kezdik a vevők – hallottuk az egyik Mars téri virágárustól, aki az anyák napja miatt sem számít nagy dömpingre.
– Jó néhány éve egybeesik az anyák napja a ballagással, így ilyenkor mindig feltorlódnak a munkák. Mivel az anyák napja nemzetközi ünnep, ilyenkor felmegy a hollandiai import virágok ára, így a magyar árak is emelkednek – tudtuk meg Tompai Marianntól. A Szentháromság utcai Tompai virágszalon tulajdonosa elmondta: egy-két ezer forinttól 10–12 ezerig szánnak a megrendelők a ballagási csokrokra, az anyák napi meglepetésre pedig a legtöbben 4–5 ezer forintot költenek.

Virágözön a Mars téren. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Új trend, hogy az osztályok egyencsokorral ballagnak. Olyan virágokat választanak, amelyek illenek a ruhájukhoz, így sokkal egységesebb a kép. De a fiúknál egyre elterjedtebb, hogy csokor helyett virágkitűzőt biggyesztenek a zakójukra, a lányok pedig virágból készült csuklódíszt viselnek. Ballagásra egyébként fiatalos, modern, különleges csokrokat készítenek a virágkötők. Még mindig sokan kérik, hogy plüssfigurával dobják fel a kompozíciót. Fiúknak hosszú, kardszerű csokrot kötnek, lányoknak kereket, amelyben a pink és a lila szín dominál. Bizonyos virágok egyszálas verzióban is nagyon jól mutatnak, ilyen például a heliconia, a trotea vagy a flamingóvirág. Utóbbinak szála 800–1200 forintba kerül.

Anyák napjára sokan választanak cserepes virágot is. Ez megfelelő gondozás mellett akár évekig is szép marad, újra- hozza virágát. A nagymamáknak legtöbben ilyennel készülnek. A Mars téri piacon már 4-500 forintért is vásárolhatunk afrikai ibolyát, az orchideák 1500–2000 forintba kerülnek.

Jacob Gábor grafikája - nagyítható illusztráció!
Jacob Gábor grafikája


– Legtöbben vegyes csokrot kérnek. Mindenféle virágot összeválogatnak. Eddig nem számított az ár, most azonban azzal kezdik a vevők, hogy végigkérdezgetik, mi mennyibe kerül – hallottuk Kovács Györgynétől. A Mars téri virágárus szerint az embereknek egyre kevesebb a pénzük, sokan a virágon spórolnak. Inkább csokit, kávét vagy más fogyasztási cikket vesznek ajándékba. Egy másik virágárustól megtudtuk: idén ő sem számít akkora dömpingre, mint az előző években. A vásárlók az utolsó pillanatra hagyják a csokorvásárlást. De sokan nem is csokrot, már csak egy-egy különlegesebb virágszálat kérnek.

Olvasóink írták

 • 10. Queenmargareth 2012. május 05. 07:36
  „9 valószínű nem tudjuk melyik nagykerben kötnek virágcsokrot”
 • 9. mosella1 2012. május 04. 21:22
  „Hogy tudtok ennyi hülyeséget összehozni.Azt sem tudjátok hogy működik a virágkereskedelem.Nem a boltos viszi fel az árakat,hanem a nagyker ahol vásárolni lehet.Nálunk egy szál szegfű zölddel 250FT.Aki szart árul,ott nem kell vásárolni.”
 • 8. ossian33 2012. május 04. 17:27
  „Felesleges ez a nagy virág-felhajtás. Mire hazaérnek, jól lehervad, másnap lehet kidobni. Egyébként is ez az anyáknapjával való egybeesés is nagyon szerencsétlen, 2-3szoros áron minden szemetet eladnak. (és persze, mi mást tehetünk, megvesszük)”
 • 7. papika56 2012. május 04. 17:25
  „Ugye a NAV is elballag ezekre a helyekre ????
  Aratnak a virágosok ! Virágot majd a jövöhét közepén veszek --mert akkor újra olcsóbb lesz !
  Szegény szülők, rokonok ! még a gatyájuk is rámegy erre a ballagásra ! Sokan hitelt vesznek fel ,hogy kitegyenek magukért .”
 • 6. papika56 2012. május 04. 17:25
  „Ugye a NAV is elballag ezekre a helyekre ????
  Aratnak a virágosok ! Virágot majd a jövöhét közepén veszek --mert akkor újra olcsóbb lesz !
  Szegény szülők, rokonok ! még a gatyájuk is rámegy erre a ballagásra ! Sokan hitelt vesznek fel ,hogy kitegyenek magukért .”
 • 5. sóska66 2012. május 04. 17:18
  „..... én meg a pénztárcámmal hogy kifizessem .”
 • 4. Queenmargareth 2012. május 04. 16:56
  „egy szegfű egy zölddel szalaggal 1000 ft.
  szemetek és udvariatlanok.”
 • 3. expro 2012. május 04. 11:46
  „az ember azt gondolná, ahol minden különösebb tudás, és legföképp ....nyugta adás...nélkül dolgoznak hosszú évtizedek óta ott olcsobb mint az üzletekben, kiderül inkább drágább”
 • 2. eljensokaszeged 2012. május 04. 10:02
  „gondolom nyugtatömbbel is készülnek :D”
 • 1. gedeon 2012. május 04. 07:34
  „Vannak egyedi-, olykor extrém igények is. Ilyen például az a kifejezetten fiúnak szánt csokor, aminek közepén egy nagy darab csülök díszelgett, míg körülötte apró vodkás, pálinkás és whiskysüvegek sorakoztak. De biztos nem jött szembe leendő tulajdonosával az a csokor sem, amit csak aprópénzből köttettek, ahogy az sem, ami egy leendő gyógyszerészlányt tett boldoggá, kizárólag gyógyszeres ládikákból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűnyíróelv a cukorbetegeknél

A cukorbetegek diétája sokaknak megfizethetetlen, nem korrekt megbüntetni őket, ha rosszak az eredményeik – vallják az érintettek. Tovább olvasom