Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Felmászik az egér, ha elég rücskös a fal

Szeged - Nyolcadik emeleti lakásában bukkant egy egérre olvasónk. Meglepő eset, de a szakértő azt mondja, harapós patkányokat is irtott már a 10. emeleten.
– Egyik nap furcsa kaparászásra lettem figyelmes a beépített szekrényben. Mivel elég sok kacat van benne, nem kezdtem el kipakolni, megütögettem a falát, és abba is maradt a dolog. Nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget. Teltek a napok, a hangot nem hallottam, viszont a fürdőszobában félreérthetetlen nyomokra bukkantam, így hamar rájöttem, rágcsálóval van dolgom. Egér a nyolcadikon? – tette fel a kérdést szegedi olvasónk, akinek valóban hívatlan vendége akadt szegedi lakásában.

Olvasónk megírta, néhány napos küzdelem után sikerült eltennie láb alól az egeret, de a hagyományos, ragasztós csapda nem vezetett eredményre.

– Egyáltalán nem szokatlan az eset. Számtalan módon kerülhet egér ilyen magasra is – mondja Horváth István, a Fedora Plus Kft. ügyvezetője. A rovar- és rágcsálóirtással foglalkozó férfi elmondja, legáltalánosabb, hogy valaki véletlenül magával hozza valahonnan. Szerinte a rágcsálók pillanatok alatt másznak be bármilyen táskába. Könnyen előfordulhat, hogy a szomszédtól jön át az állat, akihez szintén hívatlanul került.

– Nagyon ügyesek ezek a rágcsálók. A szigetelt házakban a szigetelés és a fal közé gond nélkül beférnek, utána könnyedén másznak fölfelé. Felmásznak a csatornán is, de az olyan falon is, amely rücskös. Belekapaszkodnak az apró gödrökbe, így haladnak fölfelé – magyarázza a férfi.

Horváth István szerint olvasónk ragasztós módszere azért volt hatástalan, mert a szer olyan szagot áraszt, ami sok állatot elriaszt a közeledéstől, de ettől még bátran ajánlja ezt a csapdát. A férfi találkozott már horrormesébe illő esettel is:

– A mese a városról, ahol a patkányok kisgyerekeket haraptak össze, bizony igaz. Minket egy Kereszttöltés utcai ház 10. emeletéről hívtak, ahová valahogy felkerültek a patkányok, egy kisfiú ujjait harapták össze éjszaka. Megdöbbentünk, de végeztünk a betolakodókkal.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítő Vásár a Rossmannban

December 9. és 15. között országszerte húsz Rossmann Áruházban vásárolhatók meg olyan ajándéktárgyak, amelyeket fogyatékkal élő, megváltozott munkaképességű emberek készítettek. Tovább olvasom