Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Felmentették a férjgyilkos nő állítólagos fegyőr szeretőit

Szeged - Felmentette a folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés vádja alól a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa H. Józsefet, K. Zoltánt és Á. Gábort pénteken.
A három férfi 2012-ig a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fegyőre volt: ekkor vádolta meg őket az ott fogva tartott Sápi Andrea azzal, hogy különféle tiltott ajándékokat adtak neki. K. Zoltánnal állítása szerint csókolózásig, Á. Gáborral a közösülésig is eljutott. A fiatal nőt férje meggyilkolása miatt 2013 áprilisában előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla.

A bíróság előtt tett vallomásában az első- és a harmadrendű vádlott tagadta a cselekmények elkövetését, a másodrendű részben elismerte bűnösségét. Elmondta, hogy valóban leveleztek a nővel, a levélváltás egy idő után szexuális tartalmat is kapott, de testi kapcsolat nem volt közöttük.

A pénteki tárgyaláson meghallgatták Sápi Andrea volt zárkatársát is, aki azt vallotta, hogy szexuális közeledést sem ő, sem cellatársai nem láttak az őrök részéről Andrea felé, ám az ajándékozások valóban megtörténtek. Utóbb kiderült, hogy az ajándékokat Sápi Andrea mutatta meg nekik. Az átadás pillanatának soha nem volt senki szemtanúja.

Á. Gábor védője Zs kategóriás hollywoodi filmnek minősítette a procedúrát. Utalt arra, hogy Sápi Andreát korábban hiába kérdezte arról, hogy védencének milyen a pénisze – műtéti hegek vannak rajta –, illetve körül van-e metélve, nem tudott rá választ adni. Szerinte furcsa, hogy ha egy nő elmondása szerint valakivel minden lehetséges pozícióban közösül, ne tudjon ezekre választ adni. Megkérdőjelezte a nő szavahihetőségét is, hiszen nem ez az első ilyen ügye. Korábban két gyulai börtönőrt vádolt azzal, hogy 2011 szeptemberében a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben egyikük szexuális viszonyt kezdeményezett vele, a másik pedig tudott erről.

A tárgyaláson megjelent Sápi Andrea is. A korábban valóban dekoratív nőt láthatóan megviselte a börtönélet: bőre megfakult, és lefogyott a rácsok mögött.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kritizálja az SBO-kat az orvosi kamara

Nem volt átgondolt a sürgősségi ellátás magyarországi bevezetése – ez szerepel a Magyar Orvosi… Tovább olvasom