Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Felmentették a kormányhivatal igazgatóit

Csongrád megye - Menesztették a megyei kormányhivatal főigazgatóját és igazgatóját. A szegedi járási hivatalvezető eltávolításáról is pletykák keringenek.
Augusztus óta az a szóbeszéd járja köztisztviselői berkekben, hogy eltávolították a megyei kormányhivatal főigazgatóját. A híresztelést több forrásunk is megerősítette. Augusztus 12-én elküldtük kérdéseinket az új megyei kormánymegbízottnak, Juhász Tündének. Szerettük volna megtudni, mi a hír alapja, mi a menesztés oka, mikor neveznek ki új vezetőt, és milyen változtatásokat tervez még a kormánymegbízott.

A kormányhivataltól azt a választ kaptuk, hogy Polner Eörs korábbi főigazgató felmentéséről a területi közigazgatásért is felelős miniszter mint a munkáltatói jogok gyakorlója döntött. Hozzátették, mivel a kormányhivatalnak nincs felhatalmazása arra, hogy az érintett nevében nyilatkozatot tegyen, nem áll módjában ebben a személyiségi jogot érintő kérdésben további felvilágosítást adni. Azt is megírta a kormányhivatal, hogy a munka zavartalanul folyik. A kormánymegbízott, amint a bemutatkozásakor ígérte, személyesen felkeresi a járási hivatalokat, szakigazgatási szerveket, ahol a vezetőkkel és ügyintézőkkel is találkozik. Az a célja, hogy meggyőződjön az állampolgárok maximális kiszolgálásának körülményeiről.

A főigazgató ügyében az illetékes Miniszterelnökséghez fordultunk, de nem kaptunk tájékoztatást. Kérdéseinket szeptember 10-én megismételtük, de válasz ezúttal sem érkezett. Három napja keressük a menesztett hivatalvezetőt, de sem a mobilszámán, sem a vonalas telefonján nem érjük el. Üzenetet is hagytunk, hiába.

Időközben az a híresztelés is szárnyra kapott, hogy a főigazgató általános helyettesét, a hivatal igazgatóját is elküldték. Forrásaink az ő menesztésének hírét is megerősítették. Informátoraink azt is tudni vélik, hogy addig nem nevezik ki a főigazgató és az igazgató utódját, amíg a pár hónapos felmentési idejük le nem telik. Kovács Zsolt korábbi igazgatótól megtudtuk, július 29-én mentették fel. Az elbocsátás indoklásaként az hangzott el, hogy más személyi elképzelései vannak a kormánymegbízottnak. Az 51 éves jogász jelenleg két hónapos felmentési idejét tölti, és új lehetőségek után néz.

Arról is sokféle pletyka kering, hogy a szegedi járási hivatal vezetőjét, Bodó Imrét leváltották. Az az érintettet a hivatalában értük el, azt mondta, nem kíván szóbeszéddel foglalkozni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

25-szörös lett a fogorvos jövedelme

A NAV dél- alföldi revizorainak feltűnt, hogy egy egyéni vállalkozó fogorvos jelentős kiadásai mellett alig vallott be jövedelmet. Tovább olvasom