Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Feloldották a Szeviép-vezetők vagyonának zárlatát - az alvállalkozók tiltakoznak

Feloldották a Szeviép-vezetők vagyonának zárlatát - az alvállalkozók tiltakoznak
Báló Tamástól, az SZKT jelenlegi repülési üzletágvezetőjétől 430 millió forintot követelnek a Szeviép volt alvállalkozói. Szerintük egykori cége részt vett a csődbe ment cég vagyonkimentésében - mondta sajtótájékoztatóján Szabó Bálint. Báló Tamás közleményben reagált.
Báló Tamás közleményben reagált Szabó Bálint sajtótájékoztatójára
Nyilatkozat

Szabó Bálint közismert, fizetett közéleti provokátor újabb szerencsétlen akciójának lehetünk tanú. Az általam korábban vezetett kft. teljes egészében a Szeviép tulajdonában állt. A kft. a Szeviép alvállalkozójaként, a Szeviép érdekében végzett munkákat. A Szeviépnek dolgozó munkások bérét, a gépeket és azok üzemanyagköltségeit fizette ki a megrendelője és tulajdonosa által biztosított összegekből. Én magam - pénz és vagyon felett nem rendelkező alkalmazottként - semmilyen ügyben nem voltam gyanúsított, semmilyen vád nem ért. Pénzkitalicskázásról szó sem lehetett. Ha Szabó Bálint nem hagyja abba az alaptalan vádaskodásait, akkor büntetőeljárást kezdeményezek ellene.


Báló Tamás

Korábban

– Közel fél milliárd forinttal károsította meg az alvállalkozókat a Báló Tamás vezette Biztonsági Üzem Kft., tessék ezt az összeget visszaadni – mondta Szabó Bálint, a Szeviép alvállalkozóit képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője tegnap délután, a szegedi reptéren megtartott sajtótájékoztatóján.

Báló Tamás jelenleg az SZKT repülési üzletágvezetője, ezért jelképesen a reptérről, jelenlegi munkahelyéről vitték volna el a Szeviéptől kölcsön kapott pénzt. A Báló vezette és a Szeviép 100 százalékos tulajdonában lévő Biztonsági Üzem Kft.-nek 2008–2010. között utalták el az összesen közel fél milliárd forintot a csődbe ment cég vezetői.

 Megírtuk, hogy Szegedi Járásbíróságon csődbűntett miatt folyamatban lévő büntetőügyben a vád szerint O. József, P. László és B. Sándor, a Szeviép igazgatósági tagjai kölcsönökkel csökkentették a fizetésképtelenné vált építőipari cég vagyonát, ezzel kárt okoztak a hitelezőknek.
Fotók: Schmidt Andrea
Fotók: Schmidt Andrea

De miért kellett a reptérre menni a pénzért, amikor a volt vezetők már a vádlottak padján ülnek? Szabó Bálint elmondta: a bíróság váratlanul feloldotta a vádlottak vagyonának zárlatát, amit 2013 októberében rendelt el. A vagyon értéke 1 milliárd 890 millió forint volt, pontosan akkora, amekkora kárt okoztak. A döntés ellen Szabó Bálint fellebbezést nyújtott be, mert az alvállakozók attól tartanak, így nem jutnak a pénzükhöz. – Kénytelenek vagyunk mi magunk a pénz után menni – mondta Szabó. – Bálónál kezdtük, mivel ő tartozik a legnagyobb összeggel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővül a kormányhivatal ügyfélszolgálata

A szegedi Rákóczi téri kormányablak földszintjén működik kedd óta a családtámogatási és… Tovább olvasom