Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Felsődobszára kerültek a Csongrád megyei adományok

Csongrád megye - Bene Klára polgármester személyesen vette át azokat az adományokat, amelyeket Csongrád megye lakossága ajánlott fel az árvíz sújtotta településen élőknek. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett gyűjtőakció első szállítmánya szerdán érkezett meg a borsodi községbe.
Mint ismeretes, Borsod-Abaúj-Zemplén megye árvíz sújtotta területein élők megsegítésére több kezdeményezés is napvilágot látott. Ennek keretében a rendőrség is csatlakozott az adományok gyűjtéséhez oly módon, hogy június 4-től objektumaiban lehetőséget biztosított mind a rendőrségi dolgozók, mind pedig civil személyek számára felajánlásaik leadására.

Csongrád megye valamennyi rendőrkapitányságán és határrendészeti kirendeltségén adománygyűjtő pontok jöttek létre, ahol a rendőrök mellett civilek is szép számban jelentek meg, hogy az általuk felajánlott tárgyakkal, eszközökkel segítsenek a katasztrófa-sújtotta térségben élők helyzetén.

Fotó: Rendőrség
Fotó: Rendőrség

A Szegedi Rendőrkapitányság épülete elől szerdán útjára bocsátott teherautó célállomása Felsődobsza volt. Azért e településre esett a főkapitányság választása, mivel a Csongrád megyei rendőrök által védett 12 település közül Felsődobsza volt a legveszélyeztetettebb, ahol munkatársaink két napon keresztül folyamatosan pakolták a homokzsákokat, hogy megvédjék a Hernád áradásától.

A mintegy másfél tonnányi rakomány főleg ruhaneműből (több, mint 1 tonna), valamint tartós élelmiszerből, takarókból, ágyneműből állt, de a felajánlások között elektronikai cikkek és egyéb használati tárgyak is szerepelnek, melyek reményeink szerint nagy hasznára válnak az itt élők számára.

Fotó: Rendőrség
Fotó: Rendőrség

Az adományért a polgármester asszony köszönetét fejezte ki Csongrád megye lakosságának.

Olvasóink írták

 • 4. pandababa 2010. július 09. 13:01
  „2es igazad van,és köszönöm a véleményed! :-)”
 • 3. rézike 2010. július 09. 08:41
  „Talán azokat kéne fényképezni, akik rászorulnak, fotósorozatokat nyilvánosságra hozni, hogy minél több embert érintsen meg a tragédiájuk, hátha jobban megnyílnának a zsebek.
  Kit érdekel a zsaru meg a polgármester képe?
  A minap láttam egy videóanyagot, ahol árvízkárosult 6 gyermekes nagyon szerény család azt nyilatkozta, hogy !!!3 év után most köttették volna be az áramot a tanyájukba, ha a víz el nem mossa !!!!!
  Megkönnyeztem, és adományoztam.”
 • 2. zoltanszabo 2010. július 08. 20:25
  „Adni sokkal jobb érzés mint kapni" nagyon jó közmondás! Ha bajba kerülne erre fele Maros-Tisza mentén biztos lenne segítség.Addig örülj 1-es hozzá szóló amig nekünk nem kell!”
 • 1. pandababa 2010. július 08. 16:56
  „Meg még ami közben "zsebbe" ment...
  Kíváncsi lennék,ha mi kerülnénk ilyen bajba,rajtunk ki segítene..
  Valszinüleg SENKI!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Progress-konzultációk Szegeden

Szeged - A Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány konzultációs lehetőséget biztosít. Tovább olvasom