Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Feltámad a kübekházi Operettfalu

Kübekháza - Mégis lesz Operettfalu Kübekházán.
Mégis lesz Operettfalu Kübekházán. Bár Molnár Róbert polgármester két hete bejelentette: támogató híján 12 év után idén már nem tudják megrendezni a népszerű ingyenes szabadtéri programot, tegnap arról tájékoztatta szerkesztőségünket: ha nem is a megszokott gigantikus műsorral, de idén is várják az operett kedvelőit.

– A Nemzeti Kulturális Alaptól, a miniszter saját keretéből 1 millió forintot kaptunk. Ezt kiegészítve némi önerővel mégis tudjuk finanszírozni egy kisebb rendezvény technikai feltételeit. Valami olyasmit képzeltünk el, mint annak idején az első Operettfalu volt. Visszatérünk tehát a régi hagyományokhoz, amikor még kis pénzből hoztuk össze ezt a rendezvényt. Az Operettfalu-emlékest szombat este 8 órakor kezdődik.

Nem a főtér közepén, hanem a parkban állítják fel a színpadot, a fákra lampionokat szerelnek fel. A műsor Hegedűs Zoltán képviselő video-összeállításával kezdődik majd, amelyben visszaidézik az Operettfalu történetét. Ezt követően Oszvald Marika, Peller Károly és még két további előadó ad műsort, amely nagyjából kétórás lesz. Belépődíjat ezúttal sem szednek.

Olvasóink írták

 • 9. seawasp 2012. július 28. 07:45
  „Sok sikert Kavicsháziak! :-D”
 • 8. tucat 2012. július 24. 15:03
  „Nem vagyok operettrajongó, de nem is utálom e műfajt. Az pedig, hogy Kübekházán rendeznek-e világraszóló, ingyenes operettgálát, vagy emlékestet, végképp nem érdekel. Egy ismerősöm azonban addig unszolt, míg meg nem szólaltam itt - lehet, hogy megbánom, mert bevallom, az ő problémája is teljesen közömbös a számomra, de azt mondta, nem akar felhasználói fiókot nyitni csak ezért a kérdésért. A kérdése, amelyet szó szerint, általa ellenőrzött és jóváhagyott formában továbbítok, így szól:
  "Az egyetlen önkormányzati intézmény, az öregek napköziotthona, ezen kívül a temető és a sportöltöző fenntartásán és működtetésén, a főtér közmunkásokkal történő csinosítgatásán, valamint ´közfeladatként´ a hittérítő turnusok szervezésén és az érdeklődők utaztatásán és az operettgála megrendezésén kívül mivel foglalatos a kübekházi polgármesteri hivatal? Az iskola egyházi fenntartású, az általános iskolások egy részének az utaztatását még az önkormányzat szervezi, az egészségügyi szolgálat magánpraxis alapú, így nem világos, hogy voltaképpen mit csinál a települési önkormányzat. A főtér több tízmillió forintos pályázati pénzből megvalósuló közvilágítása szép, de vajon tényleg szükség volt rá akkor, amikor millió sebből vérzik az ország, és a lakosság egyharmada messze a létminimum alatt tengeti az életét, és munkahelyteremtő beruházások híján esély sem látszik a felemelkedésre?"

  Ha a kérdésben vita alakulna ki, mosom kezeimet, engem nem érdekel, nem fogok bekapcsolódni, csak a kérdést továbbítottam, s lehet, hogy ezt sem kellett volna. Nem is teszek ilyet többé, most sem tudom, miért tettem kivételt, hiszen teljesen érdektelen számomra a feltett kérdés helyi, kübekházi vonatkozása. És egyre több ilyen van e kies honban, mármint számomra érdektelen (mert reménytelenül mélyülő) probléma...”
 • 7. Öregkelta 2012. július 24. 12:47
  „Kedves Lucia!

  Nem áll szándékomban senkit kiosztani. Egyetlen okom van arra, hogy válaszoljak az ilyen hozzászólásokra: minimális információk alapján mondanak (sajnos jellemzően) sokan itt véleményt (sok esetben "fikázás szinten") ami bántóan hat azokra akik legalább tesznek valamit lakókörnyezetükért.
  Még ha operettről is van szó.
  Ha te úgy látod, hogy giccs az egész, azzal sincs semmi bajom, mert több tízezer embernek mégis nagyon tetszett, mert eljöttek megnézni és egy szép napot eltölteni.
  Kár pénzt költeni rá?
  Tiszteletben tartva véleményed, azt kell mondjam, a sok bor, sör, kolbász, tepertő és egyéb gagyibbnál gagyibb fesztiválok ezek szerint nem kár költeni.
  Akárhogyan is: vannak akik a komolyzenét kedvelik, vannak akik nem. Én nem mondok ítéletet egyikről sem.
  Az viszont irritál, ha egy csomó ember önkéntes munkájáról olyan véleményt mondanak a károgók, amilyenekre az előbb válaszoltam.
  Persze, lehet, hogy fölösleges volt....”
 • 6. Lucia 2012. július 24. 11:18
  „5.
  Jól kiosztottál mindenkit, név szerint! Köszi!
  Láttam - sajnos - rövid részleteket az előző évek "művészi" előadásaiból! Tényleg giccs az egész! Ilyenekre kár pénzt fordítani!”
 • 5. Öregkelta 2012. július 24. 11:07
  „"masaka"
  Ez merő csúsztatás. Összesen kétszer fordult eddig elő, hogy támogatás hiányában gondok voltak a megrendezéssel.
  Senki nem hisztizett, pláne nem a polgármester. Akik ezt a rendezvényt szervezik és rendezik, azt is tudomásul veszik, ha nem jön össze az elegendő pénz. Egyszer emiatt már el is maradt.

  "anyafialánya"
  Ha valóban ismernéd a megrendezés helyi körülményeit, akkor tudnád, hogy mibe kerül a megrendezése. Így pusztán feltételezésekbe tudsz bocsátkozni, ami messze van a realitáshoz. Csak néhány ezek közül. Színpad, hangosítás, utána lehet nézni mibe kerül ma egy ekkor méretű rendezvény, technikai lebonyolítása. És ez csak egyetlen szelete az egésznek, mert ennek azért még jelentős más vonzatai is vannak. Vérlázítónak tartod az évenkénti rinyálást, ami önmagában szintén nem igaz. Ráadásul ezek szerint Te sem érted miről is szól(t) ez az egész. Azt gondolom, hogy ez sem a szervezőket minősíti.

  "Lucia"
  Neked giccsfesztivál, azoknak akik szeretik ezt a műfajt meg nem az. Azok a tízezrek akik csak ezért látogattak ide Kübekházára, egészen más a véleménye erről. Van aki szereti a túrós tésztát, van aki nem. A Ítélkezni sokkal könnyebb, mint objektívan végiggondolni az egészet.

  "tella"
  Te csak tudod, hogy milyen gusztustalan tarhálás előzte meg a mostani rendezvényt ugye? Mit is lehet mondani erre?
  Semmit, mert ez már nagyon mélyen van....

  Aki meg nem tud olvasni felnőtt korára, kisegítem:
  Nem operettgála lesz, hanem emlékest. Egy sokkal kisebb rendezvény, mint az előzőek voltak. Azért, hogy megemlékezzünk azok kedvéért akiknek nem giccs az operett, azok kedvéért akik éveken át szívósan dolgoztak az operettfalu rendezvényeiért.
  Nem kell szeretni ezt sem mindenkinek, de akik szeretik, azokat szívesen látjuk. Szerencsére sokkal többen vannak, mint a fanyalgók.”
 • 4. tella 2012. július 24. 09:46
  „Istenem millen szerencse :-):-):-) És micsoda gusztustalan tarhálás előzte meg :-(”
 • 3. Lucia 2012. július 24. 09:19
  „Már abban bíztam, elmarad ez a giccsfesztivál!”
 • 2. anyafialánya 2012. július 24. 09:02
  „Kis pénzből ??? Volt olyan év,amikor lenyilatkozták,hogy 13 milliót költöttek el az 1 napos cuccra.Ma sem értem - ismerve a megrendezés ottani körülményeit -,hogy mire ment el az a rengeteg millió ! Vérlázító az évenkénti rinyálás.”
 • 1. masaka 2012. július 24. 08:14
  „Na mit mondtam?
  Minden évben ez van hagyományosan.
  Beharangozza, hogy lesz, csinál egy kis hisztit, hogy nincs lóvé, elmarad, és eddig még mindig volt, aki összedobta a pénzt.
  Nem rossz megoldás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvannak az iskolaigazgatók

Megszületett a megyei középiskola-igazgatói pályázatok eredménye. Tovább olvasom