Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta Még több cikk.

Feltámasztaná az ipart Tóth Péter

Szeged - Sorozatot indítottunk az önkormányzati választásra készülve: október 12-éig a tízezer lakosnál népesebb Csongrád megyei városok polgármesterjelöltjeivel készítünk interjút abban a sorrendben, ahogyan a szavazólapon szerepelnek majd. A szegedi jelöltek közül a jobbikos Tóth Péter az első.
– Olyan alternatívát tudok nyújtani a szegedieknek, ami az elmúlt huszonnégy évben senkinek sem sikerült: elsősorban gazdasági fordulatot akarok véghezvinni a városban, ami a hagyományos iparágazatokon alapszik, és munkahelyeket teremt. Az elmúlt huszonnégy évben Szegeden huszonnégy gyár tűnt el, a könnyűipar teljesen megsemmisült. Szükséges az innovációra és a kutatásfejlesztésre is alapozni a munkahelyteremtést, a fiatalokat haza kell hozni Szegedre. Az idős embereknek sem mindegy, hogy gyerekeik, unokáik Budapesten vagy még távolabb élnek tőlük – fogalmazta meg álláspontját Tóth Péter, aki a Jobbik színeiben indul az októberi választáson Szegeden polgármesterjelöltként.

A politikus legelőször a konzervipart támasztaná fel a napfény városában. – Ezért is hívtam el a napokban Szegedre a kazah nagykövetség munkatársait, hogy keressünk piacot a Csongrád megyében megtermelt zöldségeknek és gyümölcsöknek. Kazahsztánban potenciális befektetők is vannak, polgármesterségem első napja is a befektetők keresésével telne, amihez kelet felé is szükséges nyitnunk. Nyugat-Európa legtöbb piacáról sajnos kiszorultunk, csak a németekkel maradt meg az erős gazdasági kapcsolatunk, amit természetesen megőriznék. Az egyetem is nagy segítséget tudna nyújtani a városnak, innovációban és sportfejlesztésekben. Az egyetemmel és az állammal közösen fedett uszodát építtetnék Szegeden, és egy újabb jégpályát is el tudok képzelni: a város igényel egy komoly sportcentrumot. Tiszavasvárit hosszú ideje jobbikos polgármester vezeti, és szemmel látható a fejlődés: tévhit, hogy egy polgármester csak akkor tud jól politizálni, ha a kormánnyal azonos színekben indul – mondta Tóth Péter. A jobbikos polgármesterjelölt nagykövetségeket, külföldi diplomatákat keresne fel, hogy a szegedi termékek minél több helyre eljussanak, és új vállalkozások érkezzenek a városba. Az egyetemre alapozva gyógyszergyárat is szeretne létrehozni Szegeden, megválasztása esetén ígéri, hogy négy nagyüzemet létesítene öt év alatt, ami számításai szerint ötezer szegedinek adna munkát.

˝Tévhit, hogy egy polgármester csak akkor tud jól politizálni, ha a kormánnyal azonos színekben indul.˝ Fotó: Karnok Csaba
˝Tévhit, hogy egy polgármester csak akkor tud jól politizálni, ha a kormánnyal azonos színekben indul.˝ Fotó: Karnok Csaba

– A kis- és középvállalkozásokat az önkormányzatnak folyamatosan támogatnia kell: nem állapot, hogy kezd kiürülni a belváros, a vállalkozások sorra tönkremennek. Az IKV-nál hibás az a politika, hogy bérleti jogot adnak el, nagyon magas áron. Az ELI mellett egy tudományra épülő parkot akarok létrehozni, támogatnám a fiatal vállalkozókat.

Tóth Péter közel tíz éve vezeti a városi és a megyei Jobbik szervezetét, az előző ciklusban megyei közgyűlési képviselőként tevékenykedett, elmondása szerint megszerezte azt a tapasztalatot, amivel boldogulna polgármesterként. – Városvezetőként is ugyanaz a közvetlen ember maradnék, aki eddig. Nemcsak a nagypolitikában képviselném Szegedet, figyelnék az itt élők mindennapi problémájára is. A szociális lakáshoz való jutás problémáját azonnal rendezném, a kiskertek beépíthetőségét parlamenti jóváhagyás után tíz százalékra emelném fel – mondta a polgármesterjelölt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

106 jelölt húsz szegedi körzetben

Jelen állás szerint Szegeden 106 képviselőjelölt indul a húsz körzetben az október 12-i helyhatósági választáson. Négy éve ugyanennyien mérették meg magukat. Tovább olvasom