Délmagyar logó

2016. 09. 30. péntek - Jeromos 12°C | 24°C

Féltékenységből szúrta tüdőn barátnője volt élettársát B. Máté

Féltékenységből szúrta tüdőn barátnője volt élettársát B. Máté
Egy vadászkéssel szúrta tüdőn barátnője volt élettársát B. Máté a 84-es autóbusz Vedres utcai megállójában. Féltékenység miatt döfött, az áldozat már jobban van.
– Szomorú, hogy ilyen dolog történt, mert ez egy békés utca volt – mondta tegnap délelőtt Vedres utcai lakásánál egy nagy, gurulós bevásárlószatyorral hazaértő nyugdíjas asszony. – Mostanában viszont egyre több a bűncselekmény itt: több idős nő kezéből is kicsavarták már a táskáját. Én az elmúlt napokban ki se mertem dugni otthonról az orrom. 

Panellakása éppen annak a buszmegállónak a szomszédságában van, ahol hétfő késő este egy vadászkéssel döftek oldalba egy Karánsebesi utcában lakó férfit.

A tettes a 31 éves B. Máté volt, aki előzetes szóváltás után szúrta meg barátnője korábbi élettársát. Sikerült beszélnünk a megszúrt férfi anyjával, aki kérte, hogy saját és fia nevét ne írjuk le. A támadásról annyit mondott, hogy minden valószínűség szerint féltékenységből történt. A nő hosszú ideig élt náluk fiával, szilveszter után költözött el. Több hivatalos irat azonban még mindig az újszegedi címre ment, egy ilyet akart átadni neki fia a megbeszélt találkozóhelyen. A nő B. Mátéval jelent meg, aki az ott elhangzottakból úgy értelmezhette, hogy barátnője és korábbi élettársa újra akarja kezdeni viszonyát. Erről azonban nincs szó – mondta az áldozat anyja –, fia teljesen lezárta már magában a hosszú kapcsolatot. 

B. Máté a szúrás után elmenekült a helyszínről, futás közben eldobta a kését. Információnk szerint a sérülés először nem tűnt súlyosnak, de később kiderült, hogy létfontosságú szervet ért a penge. Anyja elmondása szerint fia már jobban van, a penge a tüdejét is érte, nincs ugyan intenzíven, de az orvosok még nem tudják megmondani, mikor engedik haza. 

A nyomozók B. Mátét gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi vallomásában elismerte a bűncselekményt. Ellene életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenehallgatás közben támadtak rá és rabolták ki a belvárosban

A rendőrök őrizetbe vették azt a három férfit, akik a gyanú szerint kiraboltak egy fiatalt a szegedi… Tovább olvasom