Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Féltik a gyerekeket a gereblyés gyilkostól

Balástya - Széll Sándorné fejébe egy metszőollót vágott a balástyai gereblyés gyilkos, akitől ma is tartanak a Dózsa György utcaiak. A balástyai szomszédok szerint a börtönviselt B. Mihályné T. Ilona nem veszélyes, mégsem fordítanának neki hátat.
– Itt tényleg csak akkor lesz változás, ha újra vér fog folyni. Vagy talán még akkor sem – mondta a jószomszédi viszálytól megkeseredve Széll Sándorné. Az 5 gyermekes asszony a balástyai gereblyés gyilkos közvetlen szomszédja, állítása szerint a jogerős börtönbüntetésre ítélt B. Mihályné T. Ilona lassan 10 éve fenyegeti a családját.

– Ica azt mondta, addig nem hagy nyugodni, amíg el nem kerget bennünket. A kutyáinkat üldözi, az egyiket leszúrta vasvillával. Állította, a kutyáink átszöktek. Lécet kötöttünk az ebek nyakába, így kizárt, hogy átférnek a kerítésen – mutatta az udvarban csaholó pulit Széll Sándorné. A családanya állítja, szomszédja állandóan zaklatja, évekkel ezelőtt egy metszőollót vágott a fejébe. – Az akkori támadást 8 napon túl gyógyuló sérüléssel megúsztam. A támadó nőt pedig elengedték, azt mondták, beszámíthatatlan. Nem volt ilyen szerencsés a szintén utcabeli Lajos Ferenc, akit az Ica 2008-ban egy gereblyével megölt. A tettéért 2 év 8 hónap börtönt kapott, de alig több mint egy évet töltött a rácsok mögött – folytatta a gyermekeit féltő édesanya.

Fotó:
Mindenki fél. Lécet kötöttünk az ebek nyakába, így kizárt, hogy átférnek a kerítésen – mutatta az udvarban csaholó kutyusait Széll Sándorné. Fotó: Segesvári Csaba

 Két év nyolc hónap

Mint azt megírtuk, B. Mihályné T. Ilona 2008. március 16-án egy gereblyével és egy faággal úgy megverte a szomszédját, hogy az a helyszínen meghalt. A bíróság tettéért két év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte. Arról is beszámoltunk, hogy a vádlottat elmeszakértők megvizsgálták, kiderült, hogy fiatal kora óta paranoid személyiségtorzulásban szenved, emiatt a kisebb konfliktusokra, sérelmekre hevesen reagál.

Széll Sándorné elmondta, többször feljelentették B. Mihályné T. Ilonát, de ez sem vezetett eredményre. – Az ő szava áll az enyém ellen, nincs több bizonyíték. Semmit nem tudok tenni a zaklatása ellen. Attól tartok, ha újra elborul az elméje, megtámadja a gyerekeket. Akkor is ordít, ha a gyerekek az udvaron játszanak. Se a jegyző, se a rendőrök nem tudnak segíteni, hiszen vér még nem folyt. Vagyis folyt, de mint látja, akkor sem történt semmi. Miért akarja ez az asszony tönkretenni mások életét? – panaszkodott Széll Sándorné. Hozzátette, elköltözni nincs pénzük, mást pedig nem tehetnek a szomszédjuk ellen.

A balástyai Dózsa György utcában nem csak Széllék szerint problémás B. Mihályné T. Ilona. Több szomszédot is megkérdeztünk, hogyan látják a börtönt megjárt asszony és a környékbeliek viszonyát. A nevük mellőzését kérő szomszédok úgy fogalmaztak, az asszony „dilihoppos". – Ica mindenkibe beleköt. A postást, a leolvasókat is elzavarja a fenébe, majd mindenféle mocskot kiabál rájuk. Vad természetű, hoppárés. Mondjuk begurul, ha nem tetszik neki, hogy felfelé áll a kutyának a farka – magyarázta a közelben élő szomszéd. Egy távolabb élő férfi szerint gyakori a szomszédok közötti ordibálás, a konfliktusért azonban nem Széllék a felelősek. – Én nem tartok a gereblyés asszonytól, de azért nem fordítanék neki hátat – fogalmazott az udvart söprögető férfi. Azt mondta, a rendőrök sem járnak már ki, hiszen nincs tettlegesség, „csak" terrorizálják egymást.
Szerettük volna megkérdezni a kialakult helyzetről B. Mihályné T. Ilonát is, de a kapun nem találtunk csengőt. Hosszas várakozásunkra sem nyitott ajtót senki, a szomszédok szerint a börtönt is megjárt asszony csak azokat engedi be, akikkel telefonon egyeztet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyautó ütközött biciklissel - útlezárás volt a 47-esen Szegednél

A helyszíni szemle idejére a rendőrök az érintett útszakaszon az Algyő irányába tartó mindkét sávot… Tovább olvasom