Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Feltöltik az újszegedi Partfürdő medencéit

Szeged - Két medencében fürödhetnek idén nyáron a vendégek az újszegedi Partfürdőn. A szabadstrand kiváló minősítést kapott.
Megkapta a kormányhivatal engedélyét két medence üzemeltetéséhez a Partfürdő – tájékoztatta lapunkat tegnap Jávorszky Iván, az újszegedi létesítményt működtető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft. vezetője.

 Szegeden óriási igény van az olcsó strandra, ezt jelzi az is, hogy amikor tavaly nyáron három év után kinyitott a Partfürdő, három hét alatt húszezer vendéget fogadott.

Július 30-án azonban bezáratta a strandot a tisztiorvosi szolgálat, miután kiderült, hogy a vízforgatókkal nem rendelkező medencékben nem gyógyvíz volt – amire az engedélyt kérte és kapta a cég. Hogy elkerüljék ezt a problémát, idén már nem is Dóra-gyógyvizes üzemeltetésre adtak be engedélyt.

Hogy elkerüljék ezt a problémát, idén már nem is Dóra-gyógyvizes üzemeltetésre adtak be engedélyt. Ugyanakkor türelmi időt kértek az uniós előírásnak számító vízforgatók beszerelésére, amit az önkormányzat szándéknyilatkozatával is megtámogattak.

– Május elsején nyitunk, és terveink szerint egész nyáron nyitva tartunk, a belépőink pedig ugyanannyiba kerülnek majd, mint tavaly – mondta el Jávorszky Iván.

Az igazgató hozzátette: az ülő- és családi medence feltöltése mellett is javítják a szolgáltatások minőségét, azaz a mosdókat és az apartmanházakat rendbe hozzák, főleg, hogy ez utóbbiak kihasználtsága tavaly több mint a duplájára nőtt. A vezető megjegyezte, a szabadstrandot – ahol idén is ügyel majd vízi mentő a fürdőzők biztonságára – is a legmagasabb minőségi kategóriába sorolták.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyeregben a fiatalok - Galéria

Nyeregben a fiatalok - Galéria
Szombaton délelőtt rendezte meg a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei döntőjét. Tovább olvasom