Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Feltöltőkártyával vertek át nyugdíjast

Szeged - Egy 69 éves szegedi nyugdíjastól csalt ki 20 ezer forintot egy ismeretlen férfi, aki magát egy mobilszolgáltató munkatársának adta ki a telefonban.
– Egy megnyerő hangú fiatalember a T-Mobile nevében hívta fel 69 éves beteg édesapámat azzal, hogy a sorsolásukon 1 millió 200 ezer forint boldog tulajdonosa lett. A nyeremény átvételéhez mindössze egy 20 ezer forintos feltöltőkártyát kell vásárolnia 15 percen belül – mondta el lapunknak a szegedi Kövi Anita. A nyugdíjas férfi lánya a telefon után egyből gyanút fogott, és a korábban hasonló módon elkövetett csalások miatt azt kérte apjától, hogy semmilyen feltöltőkártyát ne vásároljon.

– A vitatkozás közben eltelt a negyedóra, és a férfi ismét telefonált. Mondta neki az apám, hogy sajnos nem tudott senkivel kártyát vetetni, betegsége miatt ő nem tud lemenni a boltba. Ezután engem korholt meg, hogy lemaradt az év üzletéről. Az ismeretlen kis idő múlva azzal jelentkezett ismét, hogy apám betegségére tekintettel módosították a játékszabályokat: 1 órát adnak neki a kártyavásárlásra – mesélt a következő percek történéséről a nő. Kövi Anita ekkor úgy döntött, hogy az apjával való békesség érdekében mégis vesz neki 4 darab 5000 forintos feltöltőkártyát.

– A férfi óramű pontossággal jelentkezett, majd a kártyákon levő kódokat kérte, amit apám be is diktált neki. A hívó annyit kért, hogy a beszélgetés után 20 percig ne indítsunk hívást, utána ők jelentkeznek. A visszahívást ezután már hiába várta az apám. Miután rájött, hogy átvágták, odaadta nekem a kártyákat, hogy a rajta lévő pénzt feltöltsem az unokáinak. Az összeget azonban időközben egy másik telefonra már feltöltötték – magyarázta Kövi Anita, aki ezután feljelentést tett a rendőrségen. A Szegedi Rendőrkapitányság csalás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Olvasóink írták

 • 6. maug 2010. április 02. 19:31
  „Ilyen nincs! Ebből is látszik, hogy a hülyeség öröklődik! Köszönjük, hogy a család felvállalta ezt a nagyszerű cselekedetet.

  Jót röhögtem rajtuk! Csak így tovább! Gyerünk mások is diktálgassák csak a számsorokat, elvégre már vagy 2 hónapja nem volt ilyen tartalmú cikk.

  A lánya meg gyanakodott mi? Utólag már hiába próbálja szépíteni a történteket.

  Annyi esze van mint a drágalátos apukának!”
 • 5. persona 2010. április 02. 14:36
  „látod, hogy be :)”
 • 4. gedeon 2010. április 02. 14:01
  „"Ha megnyerte hadd vigye!"
  Nem hiszem el, hogy ilyen idióta régi trükknek még mindig sorban bedőlnek az emberek!!!!!!!”
 • 3. kekeczke 2010. április 02. 10:59
  „hihetetlen . . .”
 • 2. hajnalka 2010. április 02. 09:53
  „A bácsi elhitte, az egy dolog.
  De hogy a lánya is???”
 • 1. benq 2010. április 02. 09:18
  „idiotizmus... és még mondják is neki, hogy átverés........szomorú de ha ennyi esze van akkor meg is érdemli”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máshonnan indul a 71-es

Szeged - A Tisza Volán Zrt. 71-es járatai szombaton üzemkezdettől üzemzárásig az Attila utcából… Tovább olvasom