Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Féltonna kupakot gyűjtöttek Diának

Pusztaszer, Szeged - Fél tonna műanyag kupakot gyűjtöttek össze az SZTE Károlyi Mihály Kollégium egyetemistái. A kupakokat a pusztaszeri kislány, Gazsó Dia javára ajánlották fel.
Gazsó Dia nem tud mozogni, beszélni. A 3 éves pusztaszeri kislány történetét nemrég megírtuk lapunkban. A gyógyszeres kezelés ellenére is naponta többször gyötrik kis testét görcsös rohamok. Szülei rendszeresen viszik fejlesztő foglalkozásokra a gyermeket. A Mátrix Közhasznú Egyesület segítségével kupakokat gyűjtenek, ezek bevételét Dia fejlesztésére, gyógykezelésére fordítják.

– Eddig 800 kiló kupak gyűlt össze, amit részben mi vittünk el a kiskunfélegyházi átvevőhelyre. Az utóbbi szállításoknál pedig már a pusztaszeri önkormányzattól is segítséget kaptunk. Sorra érkeznek a felajánlások – mondta Gazsó Erika, a kislány édesanyja. – Csütörtökön Szegeden, a Károlyi-kollégiumban minden eddiginél több kupakot, 500 kilogrammot kaptunk. A szavam is elállt, amikor átvettük Diával. Nagyon örülünk, hogy az egyetemisták gondoltak ránk.

A szegedi Károlyi-kollégium egyetemistái Gazsó Diával és anyukájával is találkoztak. Fotó: Matrix Közhasznú Alapítvány
A szegedi Károlyi-kollégium egyetemistái Gazsó Diával és anyukájával is találkoztak. Fotó: Matrix Közhasznú Alapítvány

– A hagyományos, őszi rendezvénysorozatunk része a kupakgyűjtő verseny. Eddig 340 kilogramm volt a legnagyobb mennyiség, amit az itt lakó 822 egyetemistánk összegyűjtött. Idén rekordot döntöttek a néhány kiló híján féltonnányi kupakkal – tudtuk meg Szalai Andrástól, a kollégium tanárától. A kupakokat minden évben jótékonysági célra ajánlja fel az intézmény. Lapunkban olvastak Diáról, és úgy döntöttek, idén a kislány kapja meg ezeket. – Plüssjátékokat is gyűjtöttek a fiatalok, összesen 8046 darabot. Ezt alapítványok, átmeneti otthonok, óvodák és bölcsődék javára ajánljuk fel – tette hozzá Szalai András.

A kupakok elszállításában a Mátrix segített a Gazsó családnak. Az egyetemisták féltonnányi kupakja mellett más gyűjtésekből további 100 kilót vittek az átvevőhelyre, amiért összesen 48 ezer forintot kapott a család.

Mint megtudtuk, Makón is gyűjtenek Gazsó Dia javára. A Jobbik makói szervezetének ifjúsági tagozata december 14-éig minden vasárnap délelőtt a piac főbejáratánál, délután 17 órától pedig a főtéren lévő kettős keresztnél várja a kupakadományokat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkoboztatnák a milliárdot érő kecskerákokat

Miért gondolja úgy a hatóság, hogy bűncselekményt követett el a férfi, amikor a Szegedi Törvényszék… Tovább olvasom