Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Felújításkor népszerű a Teréz

Szeged - Az ott lakók szerint a Vásárhelyi Pál utca felújítása miatt a Teréz utcán megháromszorozódik a forgalom. A 30-as táblát a legtöbben nem veszik figyelembe, a kerékpárosok a járdára kényszerülnek. A Kismartoni utcaiak tegnap fellélegezhettek.
– Ha csak megkaparják az út tetejét, a fél város bepánikol, és rajtunk keresztül száguld át – mondta egy ott élő férfi csütörtök reggel a Teréz utcában. A Vásárhelyi Pál utca felújításáról beszélt, szerinte ilyenkor a Bakay Nándor és a Kossuth Lajos sugárút közötti szakaszon legalább háromszorosára nő a forgalom. A helyszínen járva azt tapasztaltuk, a kerékpárosok inkább elkerülik az utcát, aki nem, az a járdára kényszerül, hiszen szűk szakaszról van szó. Ha mégis az úton halad egy biciklis, akkor ledudálják a gépkocsivezetők. – Ráadásul 30-as övezet, de a legtöbb autós nem tartja be a korlátozást – mondta a neve elhallgatását kérő férfi.

Nagy a forgalom a Teréz utcán. Fotó:Karnok Csaba
Nagy a forgalom a Teréz utcán. Fotó:Karnok Csaba

A most zajló felújítás a Kismartoni utca lakóit is kellemetlenül érinti, hiszen az autósok erre kerülnek, amikor a Kálvária sugárút felől mennének a Bakayra, esetleg tovább. – Senki sem tehet erről, ez a szükséges rossz, amit el kell viselnünk – mondta egy idős nő, aki a háza előtt söprögetett tegnap. Ilyenkor a Leányszállás közön hajtanak be az autósok, érintik a Kátay utcát, majd a Kismartonira érkeznek.

– Semmi gond nem lenne, de van néhány autós, aki nem törődik vele, hogy itt emberek is élnek, és szeretnének gond nélkül kijönni a házukból – tette hozzá. Igaz, tegnap délelőtt nem volt forgalom, hiszen a Leányszállás köz elejét lezárták, épp felújították azt is.

Olvasóink írták

 • 12. balagggge 2012. december 01. 22:56
  „ha már ilyen előszeretettel mondogatjátok a faternak, hogy költözzön el, akkor költözzetek ide ti, és szívjunk együtt <3”
 • 11. klj-54 2012. december 01. 18:41
  „A tolerancia végletes hiánya az ami itt egyeseket elért mint betegség.
  Kár értük.”
 • 10. AN 2012. december 01. 17:52
  „Mi is a Vásárhelyi P. utca felújítása miatt "szenvedők" közé tartozunk.
  Tudjuk, hogy ez csak időleges, már nem is tart sokáig, elviseljük. Az viszont érzékenyen érint, amikor a szük kis elkerülő utcákon a "vendég-autósok" 80-nal repesztenek, a kiállni akaró "helybelieket" leanyázzák, és mióta ez az állapot fennáll, rendőrt még nem láttunk arra.”
 • 9. balagggge 2012. december 01. 17:06
  „oké fater, kiállítom a motoromat, te meg állj be mögém az autóval :D”
 • 8. babar 2012. december 01. 12:25
  „7. magadat minősíted!”
 • 7. la-za 2012. december 01. 00:04
  „6.babar 2012.11.30. 21:33

  Milyen alapon zárnál le egy közterületet? Azért mert zavar, hogy autók közlekednek az utcán? Költözz el... Mekkora idióták vannak....”
 • 6. babar 2012. november 30. 21:33
  „Teréz utcaiak!!!!
  Mindenki állítsa le az autóját szabályosan az úton!!!
  Tiltakozzunk az áthajtó forgalom ellen!”
 • 5. nemezis 2012. november 30. 17:30
  „Ez aztán a hír... Hajrá DM! Legközelebb majd a repülők fognak arra kerülni, mert pirosat kaptak a Bajai úti sorompónál... Na ez tényleg hír lesz :)”
 • 4. nyomdasz63 2012. november 30. 16:33
  „Sűrűn járok arra,autóval.babettával,és bicajjal is. Vannak időszakok amikor tényleg összeszalad a nép.
  Az én meglátásom szerint a parkolási morál nagyban gátolja az arra közlekedőket. Van pár üzlet,ahol "csak össze~vissza" sikerül leparkolni az autósoknak,legfőképp a kistehereknek.”
 • 3. skyzo50 2012. november 30. 15:27
  „Nem értem, én más világban élek? Vagy csak ijesztgetnek?
  Rendszeresen járok arra kerékpárral, sose dudáltak még ott rám. (És persze nem a járdán közlekedek.)”
 • 2. macs 2012. november 30. 15:09
  „Nem akarok senkit se bántani, de mindenki tudja, legalábbis remélem, hogy ez csak átmeneti állapot. Hamarosan befejeződik a felújítás, és visszaáll az eredeti rend, vagy egyesek így tartják karban a vérnyomásukat?
  Egyébként nagyon kedvelem ezt a szemléletet, miszerint az én nyugalmamat senki se zavarja, elég ha én zavarom a másokét. :-D”
 • 1. Bendegúz007 2012. november 30. 12:27
  „Ez egy olyan cikk hogy írjunk valamit,ha elkészül a Vásárhelyi Pál út akkor majd minden visszaáll a régi kerékvágásba,főleg ha meg 4 sávos még közkedveltebb lesz az autósok számára.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a Reök kávézója

Rigler Anikó szerint ma irreálisan magas a 2007-ben kialkudott havi 1 millió forintos bérleti díj. Tovább olvasom