Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Felújításra bezár a TIK

Minden eddigieknél hosszabb időre, három hétre bezár Szegeden az egyetemi könyvtár. Helyette az olvasókat a Somogyi fogadja, a megyei bibliotéka és a levéltár ma nyit ki a nyári szünet után.
Tavaly és tavalyelőtt elégnek bizonyult mindössze két hét nyári szünet a szegedi egyetem Ady téri József Attila Tanulmányi és Információs Központjában. Idén viszont ennél jóval hosszabb ideig kell nélkülözniük az oktatóknak és a diákoknak. Majó Zoltán, a központ fejlesztési igazgatója érdeklődésünkre elmondta, ahhoz hogy a majdnem három éve átadott intézmény a kivitelezőjével kötött szerződés garanciális és szavatossági követelményeinek megfeleljen, három évente nagy karbantartást írtak elő. Ezért az elmúlt két nyáron csupán két hétre álltak le, hogy átnézzék a huszonöt ezer négyzetméter alapterületű komplexum elektromos hálózatát és a szellőző rendszerét.

Három nap könyvtár nélkül

Idén nyáron mindent egybevetve csak három napra maradtak nagykönyvtár nélkül az olvasók, a könyvtáros vándorgyűlést ugyanis az egyetemi és a városi bibliotéka közösen rendezte meg a hét végén. Egyébként a két intézmény hagyományosan váltja egymást a szabadságolásokkal. Így két hét szünetet követően mától újra nyitva a megyei levéltár, és nyári nyitva tartás szerint várja az olvasókat a Somogyi: hétköznap 10 és 17 óra, szombaton 10 és 16 óra között. Augusztusban három hétre a fiókkönyvtárak zárnak be.

Jövő hétfőtől következik soron a nagyobb léptékű gépészeti karbantartás, valamint az átrium és a lépcsőházak látványos változást hozó tisztasági meszelése. Átnézik az elektromos hálózat huszonöt ezer armatúráját és valamennyi villanybekötését. Ezért három hétig minden ügyfélfogadás szünetel, ebből egy hétig maguk az ott dolgozó munkatársak sem léphetnek be a házba. Azon a héten felülvizsgálják az épület teljes informatikai rendszerét, és ez alatt az idő alatt áramtalanítják a tanulmányi központot. A számítógépek és liftek sem üzemelnek, de a természetes szellőztetés nélkül megépített komplexumban ennyi időre a mesterséges légcsere is leáll.

A tervek szerint hasonló generál javításra legközelebb újabb három év múlva lesz szükség. Az idei nyári karbantartás négy-, négy és fél millió forintba kerül, ebből egyedül a tisztasági meszelésre közel nyolcszázezer forintot költenek el. Ezen a héten tehát még nyitva tartanak, majd a háromhetes leállás után augusztus 13-ától egy hétig még nyári menetrendben szolgálják ki az olvasókat. Utána állnak vissza a rendes nyitva tartásra, reggel nyolctól este nyolcig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ásványvízteszt a Sajtóházban

Az újból kitört hőségriadó adta az apropót: végigkóstoljuk, milyen palackos vízzel olthatja szomját,… Tovább olvasom