Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Felújították a gázoló Hummert

Szeged - Megjavították a Kenéz Imrét elgázoló Hummert, az igazságügyi műszaki szakértő így kipróbálhatta, hogyan viselkedik 50 kilométeres sebességnél a 300 lóerős, 4,5 tonnás terepjáró. A védelem szerint Thomas Robert B. Hummere egy hibás alkatrész miatt fordult Kenéz Imre felé.
Kicserélték a Kenéz Imre motoros rendőrt elgázoló Hummer összeroncsolódott kerékcsapágyát, így Szőke Zoltán igazságügyi műszaki szakértő 50 kilométer/órás sebességgel is kipróbálhatta, hogyan viselkedik a javított nyomtávrúdú, utasokkal, csomaggal együtt 4,5 tonnás, 300 lóerős Hummer.

A január 21-i tárgyaláson a hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntettével vádolt Thomas Robert B. ügyvédje, Búza János indítványozta, újítsák fel a Hummert, mivel a szakértői vélemény alig 20 kilométer/órás sebességnél készült.

A bizonyítást azért is kérték, mert a védelem állítja, a Hummer a hibás nyomtávrúd miatt fordult Kenéz Imre felé.

Azt még nem lehet tudni, mit tartalmaz a szakértői vélemény, de az eddigiek alapján feltételezhető: nem műszaki hiba miatt fordult élesen Kenéz Imre felé a Hummer.

A per április 15-én folytatódik. A védelem a januári tárgyaláson kérte Szőke Zoltán műszaki szakértő kizárását, amiről a Szegedi Törvényszék a következő tárgyaláson dönt. A Joó Attila vezette bírói tanács három napon keresztül tárgyalja Thomas Robert B. ügyét, április 24-én megszülethet az elsőfokú ítélet.

A bíróság korábbi tájékoztatása szerint a férfi tette akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hülyéjében önmagunkra ismerhetünk

Georges Feydeau talán legjobb vígjátéka A hülyéje. Bemutató: ma 19 órától a kisszínházban. Tovább olvasom