Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Felújították a Hajnóczy Utcai Óvodát

Valódi várral, lélegző fallal, csúszásgátló betonnal fedett futóversenypályával, új festéssel várja óvodásait a Hajnóczy Utcai Óvoda. A tegnapi játszódélutánon a kicsiket kértük meg arra, hogy mutassák be birodalmuk újdonságait.
Fotó: Miskolczi Róbert
Volt, hogy bezárás fenyegette, és volt, hogy a 110 éves épület málló vakolatú fala okozott gondot. Tegnap viszont megújult külsővel és udvarán egy várral fogadta az óvodásokat és szüleiket a Hajnóczy Utcai Óvoda: játszódélutánon avatták fel. Az ovisok szívesen vállalkoztak az idegenvezetésre, de előbb udvariasan – és egyszerre – bemutatkoztak. Kristóf, a leggyorsabb, Roli, aki még Kristófnál is gyorsabb, a Tűzokádó Sárkány és Viven Királynő először a téglából épített, tornyos, ablakos várhoz vezetett, amelyben egy egész udvartartás elfér: uralkodók, azok hozzátartozói sőt az ostromló csapat is. Megtudtuk, itt katonásat, királynőset lehet játszani, és az ellenség szerepére is mindig akad vállalkozó. És hogy mi a királynő dolga? A szőke Vivien szerint az, hogy üdítőitalt szolgáljon fel az egyes számú királykisasszonynak.

Az országnak királya is volt, a rollerező Marci, aki amellett, hogy bálokat rendez, védelmezi is az országát. És biztos, hogy a királyok rollerrel közlekednek? Marci csak mosolygott a provokatív kérdésen.
Az ostromlók feladták hamar a küzdelmet, de nem a lekvár jutott nekik, hanem hal és marcipán torta. Bár az étel műanyag volt, a kiszolgálásra nem lehetett panasz.

A gyerekek megmutatták a falakra festett kedvenceket: a mókust, a kisvakondot, a verebet, a sündisznót. Elkísértek az óvodai iskolaterembe is, ahol időnként matematika órát tartanak, máskor bogarakat keresnek, vagy elfelejtőset játszanak. Mit? A kicsik hitetlenkedve kérdezték: ti nem hallottatok még az elfelejtős játékról? Az iskola és berendezési tárgyai nem újak – „mindig is ilyen volt, egész nap" – de azért szeretnek itt játszani. Ahogy a csúszdán, mozgó hídon, mászókán is, vagy a csúszásgátló betonon, ahol motor- és futóversenyeket rendeznek – mivel a 90 óvodás között sok a fiú. Az óvodavezető elárulta, legközelebb az épület pincéjét újítanák fel – tornaszobának.
Kifelé indultunk, Marci, a király búcsúzóul megsúgta: – A királyok igazából nem rollerrel járnak, hanem lovas hintóval!


Majdnem hárommillió

– A szülők 150 ezer forinttal, Tóth Károly önkormányzati képviselő 200 ezer forinttal, az önkormányzat pedig 2, 5 millió forinttal járult hozzá a felújításhoz, melynek során az óvoda lélegzőfalat, újrabetonozott udvart, új festést kapott – tájékoztatott Szeri Istvánné a tagóvoda vezetője. A szülők ezenkívül dizájnfestéssel, bábokkal, játékokkal gazdagították az intézményt. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes úton járnak az öthalmi gyerekek

A közútkezelő hozzájárulása nélkül helyezték át Öthalomnál a buszmegállót a rendkívül forgalmas… Tovább olvasom