Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Felújították a Vasvárit

A Vasvári Pál Közgazdasági Szakközépiskola felújítása és az új szárny építése 280 millió forintba kerül. A régi épület szeptember 1-jére elkészül és a diákok itt kezdhetik tanulmányaikat. A tanárok már tegnap beköltözhettek a régi-új helyükre.
Több mint százan dolgoznak éjjel-nappal Fotó: Karnok Csaba
Már nem állványok között kell megközelíteni a Vasvári Pál Közgazdasági Szakközépiskola főbejáratát, ugyanis a Gutenberg utcai homlokzat felújítása elkészült: az újonnan vakolt falakat sárgára festették. Belépve a nagykapun a csempézők, a festők és a takarítók között vezet az út az igazgatói iroda és a tanári felé. Az utóbbiban a tantestület tagjai már tegnap megkezdhették a berendezkedést.

– Értekezlettel kezdjük a munkát, mert szeptember 1-jétől itt tanítunk– jelenti ki határozottan Siposné Gyuris Valéria igazgató, aki a nyáron szinte mindennap megjelent az iskolában, és figyelemmel kísérte a felújítást. A látottakkal elégedett, és biztos benne, hogy a tanítást nem zavarja majd semmi. Az iskola vezetése viszont már döntött: amíg az új, négy tantermes szárnyat nem adják át, a tornatermet és a galériás könyvtárat osztályteremként használják, mivel egy tancsoporttal többet
Következik a Vedres

A szegedi Radnóti gimnázium félmilliárdos beruházása után még be sem fejeződött a Vasvári szakközépiskola felújítása, de az önkormányzatnál már új közbeszerzési pályázatot készítenek elő. A jövő év elején megkezdődik a Vedres István Építőipari Szakközépiskola átalakítása 660 millió forintért. A „közgé" felújításakor a szegedi önkormányzat 30 milliós önrészt vállalt, 250 millió központi támogatásként érkezett. Az építőipari iskola felújítási költségeiből Szegednek körülbelül 60 milliót kell vállalnia.  
indítanak az idén. A testnevelésórákat a szomszédos Kossuth Zsuzsanna gimnáziumban és a Gábor Dénes szakközépiskolában tartják, míg a Krúdy szakközépiskola egy szobát biztosít a „közgések" gazdasági irodájának.

A kivitelezőnek, a Délépítő Rt.-nek 2006 februárban kell teljesen átadni az iskolát, de Mészáros András generálfőmérnök azt mondja, hogy az új szárnnyal és a pincével november végére biztosan elkészülnek.

– A szakmunkások már a belső szerelési munkákat végzik, de párhuzamosan folyik a vakolás is – tájékoztat a főmérnök, aki azt is megígéri, hogy a Bolyai utcai homlokzat is elkészül augusztus 31-ére.

Már csak a falak glettelése, festése és az állványbontás van hátra. Ezekre a munkákra pedig egy hét elegendő.

Augusz Ádám, az önkormányzat beruházási referense a pincébe is levezet. Megtapasztaljuk, amire előzetesen felhívja a figyelmünket: nagyon nedves a levegő. Azt mondja, legalább 95–97 százalékos a páratartalom, ezért utólag szellőztetőrendszert alakítanak ki. A tanévnyitást azonban ez sem akadályozza: a közel négyszáz vasváris biztos lehet benne, hogy megújult környezetben kezdheti a Gutenberg utcában tanulmányait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálmák nőttek az újszegedi medencében

A szakadó esőben is több mint százan dolgoztak tegnap a Partfürdőn, a SZIN helyszínén, hogy a mai… Tovább olvasom