Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Felvételi üzenetek

Idén is küld az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) SMS-ben értesítést a jelentkezőknek arról, hogy hová nyertek felvételt. Még a tavalyinál is erősebb a mezőny a legnépszerűbb szakokon.
Az első, felvételivel kapcsolatos üzenetet már hétfőn elküldte az OFIK azoknak a fiataloknak, akik a jelentkezési lapjukon megadták mobilszámukat, és hozzájárultak, hogy ily módon is informálják őket. E szolgáltatást a 130 ezer felvételiző közül több mint százezren igényelték. Most például arról szólt az SMS, hogy megkezdődött az illető felvételi pontjainak feltöltése a www.felvi.hu honlapra, s azok megtekinthetők a jelentkező személyes oldalán, „Az én fevim"-ben.

– Ennek az előzetes adatnak az ellenőrzése tanácsos, mert kiderül, helyesen, vagyis a felvételiző számára a legkedvezőbb módon bíráltak-e el minden pontszerzési lehetőséget – fogalmaz Kothencz Mihály, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara tanulmányi csoportjának vezetője.

Most – egészen július 25-éig – a felvételi ponthatárok véglegesítésén dolgoznak a szakemberek. A ponthatárok megállapítása után, július 26-án délután ismét útjukra indulnak SMS-ek, s várhatóan másnap hajnalban, reggel érkeznek meg az érintettekhez. Az akkor elsőként küldött üzenetben értesítik a jelentkezőt arról, hogy melyik intézménybe és szakra jutott be.

A vonalhúzás eredményét július 27-én sajtótájékoztatón jelenti be az oktatási miniszter.

– Már most látható: a tavalyinál is nagyobb a verseny a kurrens szakokra jelentkezők között. Háromszor-négyszer többen tettek emelt szintű érettségit – osztja meg velünk tapasztalatát Kothencz Mihály. – Például az SZTE BTK kommunikáció és médiatudomány szakán meghirdetett 40 helyre 887 jelentkezőt regisztráltunk, közülük ezt 290-en első helyen jelölték meg. E számokból az is következik, hogy a kurrens szakokon a felvételi helyekért a többletpontosok (vagyis a két nyelvvizsgával és több tárgyból is emelt szinten és jó százalékos teljesítménnyel érettségizők) harcolnak egymással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh László a Magyar Televízió kuratóriumi elnökségében

A Magyar Televízió tízfős kuratóriumi elnökségének tagja lett Balogh László, akit a… Tovább olvasom