Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 03. 29. vasárnap - Auguszta

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Felvonultak a demokráciáért Szegeden

Felvonultak a demokráciáért Szegeden

Szeged - "Honnan látható, hogy a ma kormányon lévők nem demokraták? Onnan, hogy félnek" - áll a szervezetek közös kiáltványában.

Delmagyar.hu - 2012.03.14. 20:07
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Fáklyás felvonulást tartott szerdán este Szegeden a Magyar Szolidaritás Mozgalom, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Societas, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Szabadelvű Polgári Egyesület, a Szabad Város Egyesület és az Összefogás Szegedért Egyesület. A Széchenyi térről indultak, a mintegy 150 fős menetben ott volt többek között Botka László polgármester, Ujhelyi István a Parlament szocialista alelnöke, Solymos László alpolgármester, Kozma József szocialista önkormányzati képviselő.

Fáklyás felvonulás Szegeden. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

A Klauzál téren Erdei Csaba a Szolidaritás képviseletében elmondta: a résztvevők közös kiáltványt fogalmaztak meg. Mert „bár sokfélék, de olyan közös értékekben hisznek, amelyek alapján elmondható róluk, hogy demokraták". Erdei felolvasta a demokraták pontjait, amelyben többek között az szerepel, a mai centrális hatalom hivatkozik az emberekre, de nem bízik bennük, ezért gyűr mindent maga alá. Követelik a versenyképes, széles körben hozzáférhető felsőoktatást, tisztességes, méltányos, jogokat tiszteletben tartó és fenntartható nyugdíjrendszert.

Fáklyás felvonulás Szegeden. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)


"Honnan látható, hogy a ma kormányon lévők nem demokraták? Onnan, hogy félnek. Félnek az emberektől, a hatalom egyetlen, igazi és végső forrásától: a néptől. Ezért akarják ők a népet félelemben tartani! De mi nem félünk!Mi demokraták vagyunk! És ez erősebb bármiféle félelemnél" - áll a kiáltványban. Az MSZP, a DK és a Szolidaritás ez után közösen megkoszorúzta a Kossuth-szobrot.

Tisztelt Hozzászólók!

Technikai hiba miatt nem olvashatók a cikk eddigi, csütörtök reggelig látható hozzászólásai, de várjuk további, akár megismételt kommentjeiket is.

A szerk.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...