Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Ferenc lezárta az utat és az ügyet

Szeged - Mindkét végén táblával zárta le a portája előtt húzódó utat a szegedi Borsi Ferenc. Ez a terület a földhivatal szerint az ő portájához tartozik. Ő ezt vitatja, de vesztésre áll a perben.
Aki Borsi Ferencéket keresi, vagy az erdészeti szakközépiskola tanműhelyéhez jön, jöhet. Másoknak behajtani tilos. Ezt jelenti az a két tábla, amelyet Borsi Ferenc helyezett el Szeged külterületén, a portájuk mellett vezető út két végére. Ezen a csíkon szilárd burkolat is van, járnak is rajta autóval, ám per alatt áll. Egy éve írtuk meg, hogy Borsiék a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz fordultak. Azt akarják elérni, pontosítsa a földhivatal a digitális térképet, amely ezt az utat úgy tünteti föl mint Borsiék portájának részét.

Ferenc szerint amikor ezt a környéket a csongrádi út mellett, az erdészeti szakközépiskola tanműhelyével és az autóvezető-tanpályával együtt kimérték, hiba történt, néhány méterrel odébb tolódott több telek a térképen a valósághoz képest, és ennek ők isszák a levét. A hivatal szerint nincs hiba a kréta körül.
 
Behajtani tilos, mondja a ˝hibahatáron belül˝ álló gazda. Fotó: Bakos András
Behajtani tilos, mondja a ˝hibahatáron belül˝ álló gazda. Fotó: Bakos András

A bíróság által felkért igazságügyi szakértő, Vörös Róbert nemrég elküldte Borsiéknak 65 oldalas szakvéleményét, amely megállapítja: amikor az analóg térképet digitalizálta a hivatal, nem történt olyan tévedés, amely meghaladná a hibahatárt. Borsiék abban bíznak, a kormányhivatalon keresztül mégis sikerül nekik kedvező megállapodást kötni, de ez nem biztos.

Közben volt egy konfliktus az út miatt. Tavaly augusztus 8-án egy utánfutós személyautó erre jött. A sofőr úgy látta, nem férnek el, és levagdalta a Borsiék kerítéséről az útra kilógó szederágakat. A gazda ezt szóvá tette.

Vitáztak. Ferenc szerint az autó nekiment a sípcsontjának, eltolta őt, a sofőr szerint viszont ő ment neki az autónak. Ebből rendőrségi ügy, tulajdon elleni szabálysértési eljárás lett. Megállapíttatott: nem érte kár a gazdát, mert a szedret meg lehet ritkítani. Ferencnek ez nem tetszik. Eldöntötte, magánvádas eljárást indít, de ha bukja a pert, ő állja a cechet.

– Azért, hogy még egyszer ne forduljon elő ilyen probléma, kitettem az út két végére ezeket a táblákat – mutatta Ferenc. – Aki ide bejön, most már tudja, hol jár.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zavartan viselkedett, közel 170 gramm kábítószert találtak nála - videó

Zavartan viselkedett, közel 170 gramm kábítószert találtak nála - videó
A 41 éves szerb férfi Röszkénél jelentkezett belépésre az országba. Tovább olvasom