Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Fertőtlenítetés, elkülönítés - 12 hasmenéses migráns miatt

Szeged - Úgy tudjuk, a migránsokat az egykori kettes kórház épületében, a fertőző osztályon kezelik - legalábbis két napja ide szállítottak be hamsenéses tünetekkel egy illegális bevándorlót.

Hasmenéses tünetekkel szállítottak kórházba 12 illegális bevándorlót – hét gyermeket és öt felnőttet – kedden a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségről. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az érintetteket haladéktalanul elkülönítették és megkezdték a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat. A vizsgálati eredmények 48-72 óra múlva várhatóak. A rendőrség intézkedett a betegek egészségügyi intézménybe szállításáról és sürgősségi ellátásáról. További 34 főt pedig elkülönítettek és a megyei egészségügyi szolgálat intézkedett a helyiségek soron kívüli fertőtlenítéséről.

Szerettük volna megtudni, mi indokolt ilyen mértékű járványügyi intézkedést 12 hasmenéses eset kapcsán. A Csongrád Megyei Kormányhivatal először sajtótájékoztatót ígért az ügyben, délután azonban azt mondták, minden kérdést a Belügyminisztériumnak kell feltenni. Kérdéseinket elküldtük a sajtóosztálynak, eddig azonban nem kaptunk választ.

Úgy tudjuk, a migránsokat az egykori kettes kórház épületében, a fertőző osztályon kezelik – legalábbis két napja ide szállítottak be hamsenéses tünetekkel egy illegális bevándorlót. Ahogyan akkor sem adtak az intézményben felvilágosítást állapotáról, most sem kaptunk információt – még azzal kapcsolatban sem, egyáltalán az intézmény vette-e fel az újabb betegeket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint zöld lett a szőke Tisza

Ismét nagy foltokban fedi a békalencse és a rucaöröm Tisza felszínét. A Körösből ömlik, ott a… Tovább olvasom