Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Fertőzésveszélytől tartottak a deszkiek

Deszk - Több napja halott férfit szállítottak el egy deszki családi házból. A helyszíneléshez vagy szállításhoz használt kezeslábas védőfelszerelést az illetékesek a kertben hagyták. A környékbeliek a fertőzésveszély miatt háborodtak fel.
Négy napnál biztosan tovább feküdt holtan saját házában az a deszki férfi, akinek lakását még a múlt csütörtök este törte fel a helyi körzeti megbízott. Az egykor vámügyintézőként dolgozó elhunyt egyik szomszédja ment be aznap a polgármesteri hivatalba: négy napja nem látta utcabelijét.

A helyszínre több rendőrautó is érkezett: a bűnügyi technikusoknak ki kellett zárniuk az idegenkezűséget, hogy a halottszállítók ezután elvihessék a tetemet.

Lamper Elek állatorvos tüntette el végül a halottszemlén használt védőruházatot az elhunyt kertjéből Fotó: Karnok Csaba
Lamper Elek állatorvos tüntette el végül a halottszemlén használt védőruházatot az elhunyt kertjéből. Fotó: Karnok Csaba

– Nem akartunk hinni a szemünknek! Azok a védőruhák, amelyekkel a holttest mellett jártak, és érinthették azt vele, a helyszínelés befejezése után a ház udvarán maradtak – mesélte Lamper Elek állatorvos. Elmondta: amikor a rendőrség felnyitotta a lakást, áramlott ki belőle a halott bomló testének bűze. A környékbelieket felzaklatta a hanyagság: nem tudják, hogy a férfi nem járványos betegségben halt-e meg. – A háznak nyitva hagyták az ajtaját – átellenben a játszótér és az óvoda található. A járdától lépésnyire hagyták a három fehér műanyag öltözetet. Belegondolni is rossz, mi lett volna, ha a gyerekek elkezdtek volna velük játszani – mondta az állatorvos, aki kedd délután vett erőt magán, hogy a védőfelszereléseket gumikesztyűvel a kezén megfogja, egy zsákba tegye, és a ház melléképületébe rejtse el.

– Ha nem lett volna veszélyes a helyzet, akkor nem használtak volna védőruhát. Még ha nem is volt fertőzésveszély, egy négy napja halott testben már elindulnak a bomlási folyamatok – mondta Tombácz Zsuzsanna. A régiós járványügyi osztályvezetőtől megtudtuk: a cégekre védőruházati szabályok vonatkoznak, amit a dolgozóknak oktatni kell. Az ilyen felszerelést külön zsákban kell tárolni, majd megsemmisíteni. Egy kertben otthagyni semmiképpen sem szabad. – Kollégáink valóban használtak védőfelszerelést, de ezekkel el tudunk számolni. Nem a fertőzésveszély, a bolhák ellen védekeztek így. Ezeket az eszközöket külön tárolóban gyűjtjük, egy erre szakosodott cég viszi el ezeket tőlünk megsemmisíteni. A ruházatot nem mi hagytuk ott – mondta Zélity László szegedi rendőrkapitány.

A holttestet a Szegedi Temetkezési Kft. autója szállította el. – Minden kocsinkban van fehér színű védőöltözet, amit használat után a szintén az autóban lévő, veszélyes hulladékokat tároló edénybe kell tenniük munkatársainknak. Ez kerül a központi gyűjtőbe, amit dokumentálunk is. Amíg nem számol el valaki a régi darabjával, nem kaphat újat helyette. Különben is: ha három darab kezeslábast találtak, az nem lehetett a mienk. Kollégáink párosával dolgoznak – közölte Hódi Lajos ügyvezető igazgató.

Olvasóink írták

 • 6. zexxen2 2008. május 30. 07:03
  „többször láttam balesetek helyszínén, hogy a mentősök a gumikesztyűt, gézt, tűket otthagyják. A legutobbi eset a belvárosi híd szegedi hídfőjénél volt egy kerékpáros balesetnél. kész röhej. mi szedtük össze és vittük a kukába, ami szintén nem jó hely, de haza csak nem hozhatjuk. elhiszem, hogy sietnek egy életveszélyes sérüttel, ez sem normális, hogy mindent szétdobálva hagynak. ja, a szétfolyt vérről meg ne is beszéljünk.”
 • 5. maci52 2008. május 29. 21:45
  „Valamikor a Marxista egyetemen tanítottak így hazudni.”
 • 4. Mese 2008. május 29. 21:01
  „Tisztára gyerekesek!
  Fájna azt mondani,hogy otthagytuk,igen és nagyon sajnáljuk?”
 • 3. Lutetia 2008. május 29. 13:56
  „Ez egyszerűen elképesztő. Nyilván maguktól ott termettek a ruhák. Én is találok néha az udvarunkban fehér színű védőruhákat... :)”
 • 2. kétkedő 2008. május 29. 09:50
  „Az jó ha az állatorvos a ház melléképületébe rejti el a védőruhákat?Ott már nem veszélyes?”
 • 1. katablu 2008. május 29. 09:21
  „Persze már megint senkié volt az öltözet. Sosincs felelőse semminke. Nem furcsa?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél sávon haladt a kamion és kísérői a szegedi vámudvarig

Szeged - Túlméretes jármű, egy török kamion keltett feltűnést tegnap este a 43-as úton és Szegeden. Tovább olvasom