Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Fiat az ajtón - megvan lapunk meg sem hirdetett garázsajtó-szépségversenyének győztese!

Némi nyomozás és fővárosi profi autós újságírók egybehangzó állítása után kiderült, az ábrázolt modell egy FIAT 850 Coupé.
Szeged kertvárosi övezetében a legpocsékabb kilátásban talán a Göndör sori családi házak lakói részesülnek, a vigasztalanul hosszú petőfitelepi garázssor ritka ronda látvány. Ezt megunta az egyik autós, és szépen felújította a garázsát, nemes vakolattal, igényes burkolattal, ami így – gondozott fűvel az oldalában – erősen elüt lehangoló környezetétől.
FIAT, márkajelzés nélkül. Szépítő jelleggel. Fotó: Frank Yvette
FIAT, márkajelzés nélkül. Szépítő jelleggel. Fotó: Frank Yvette

A szemet gyönyörködtető gépkocsitároló csúcspontja az igényesen lefestett bejárat. Ezzel simán nyerte a lapunk meg sem hirdetett garázsajtó-szépségversenyét. Némi nyomozás és fővárosi profi autós újságírók egybehangzó állítása után kiderült, az ábrázolt modell egy FIAT 850 Coupé. Az autó 0,9 literes motorja egykor 52 lóerőt tudott. Ma közel 3 millió forintért kínálnak az egyik portálon egy 37 éves, szépen felújított példányt belőle, oldtimer rendszámmal és 80 ezer futott kilométerrel.

A garázs tulajdonosát nem sikerült elérnünk, az alkotót igen. Molnár Zsolt megrendelésre festette az autót az ajtóra – amikor felhívtuk, ő elsőre FIAT 500-asnak tippelte az ábrázolt modellt. Kiderült, van szegedi párja is ennek a köztéri alkotásnak, mégpedig a Centrum-gödörben, ahol legális graffitik színesítik az amúgy meglehetősen lehangoló látványt a belváros közepén.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Giccsőrök uralják a piacot a tóból kortyolgató szarvassal

A szegedi festők szerint valódi művészetből nem lehet megélni, mert nincs rá kereslet. Tovább olvasom